Sport

PRVENSTVO HRVATSKE Mlađi kadeti Juga upisali poraz od ekipe Solarisa

PRVENSTVO HRVATSKE Mlađi kadeti Juga upisali poraz od ekipe Solarisa

Mlađi kadeti VK Jug Adriatic osiguranja izgubili su od ekipe Solarisa u utakmici prvog kola Prvenstva Hrvatske za mlađe kadete u Šibeniku s rezultatom 4:10 (1:2, 4:1, 2:0, 3:1). U redovima Jugaša po jednom su se u strijelce upisali Marko Dolina, Leo Sablić, Antonio Kulušić i Mauro Butigan. Najefikasniji u ekipi Solarisa bilo je Andrija Bujas s četiri pogotka, a po jedan su gol dali Roko Mašić, Patrik Kundid, Vito Di Liddo, Vigo Brkić, Luka Tucak i Vito Cvitan.

Inače, Krešimirov je grad od ovog četvrtka pa sve do nedjelje veliki nacionalni izlog jednog od naših najmlađih uzrasta. Nije pretendenciozno ga nazvati ‘hrvatskom vaterpolskom budućnosti’, piše Hrvatski vaterpolski savez. Šibenski bazen je naime u navedenom terminu domaćin finalnog turnira Prvenstva Hrvatske za uzrast mlađih kadeta.

Osam se momčadi okupilo u Šibeniku, a podijeljeni su u dvije skupine. Skupinu A čine – Medveščak, POŠK 1937, Mladost i Opatija, dok su u B skupini – Solaris, KPK, Jadran i Jug Adriatic osiguranje.

Sustav natjecanja je jako dobro poznat svima koji prate natjecanja u mlađim dobnim uzrastima. Dakle, ligaški sustav ili ‘svaki sa svakim’ unutar skupine (3 kola), nakon čega se temeljem plasmana određuje daljnji raspored.

Prvoplasirane momčadi iz svake skupine ostvaruju izravan plasman u polufinale, dok ‘lažno četvrtfinale’ igraju drugo i trećeplasirani iz obje skupine, međusobnim ‘križanjem’ (A2-B3 i A3-B2).

Tijekom četvrtka i petka će se odigrati tri kola ili nadmetanja u skupini, koja će završiti u petak (8. travnja) navečer, da bi subotnje jutro (9. travnja) donijelo dva ogleda tzv. ‘lažnog četvrtfinala’. Istog dana, u večernjem terminu su na rasporedu polufinala, a u nedjelju, 10. travnja završne borbe za konačan poredak.

Iako nije usporedivo jer je riječ o mlađim uzrastima, te se svake sezone na turnirima umnogome dakako razlikuju postave momčadi, samo podsjetimo da je prošle sezone naslov prvaka Hrvatske u mlađim kadetima osvojio sastav Medveščaka ispred Jug Adriatic osiguranja i trećeplasiranih igrača Zadra 1952.

Pročitajte još

[FOTO] PARSKI GO Održano 25. Europsko prvenstvo u Dubrovniku

Dulist

Iva Oberan, Petrunjela Pavić i Josip Bulić na Europskom prvenstvu u zagrebačkoj Areni

Dulist

Piturima gradonačelnik čestitao osvajanje duple krune

Dulist