Sport

PRVENSTVO DALMACIJE U SKIJANJU Čak 11 medalja za Dubrovčane!

PRVENSTVO DALMACIJE U SKIJANJU Čak 11 medalja za Dubrovčane!

Čak 11 medalja osvojili su članovi Skijaškog kluba Dubrovnik na Prvenstvu Dalmacije u alpskom skijanju ‘Dal Ski’ koje se proteklog vikenda održalo na skijalištu AdriaSki na Kupresu.

Riječ je o drugom ovakvom natjecanju na kojem sudjelovalo 120 prijavljenih natjecatelja iz četiri naše županije – Dubrovačko-neretvanske, Šibensko-kninske, Splitsko-dalmatinske i Zadarske, ali i sudionici iz obližnjih gradova i susjedne BIH. Natjecanje se sastojalo od tri dijela: Prvenstvo Dalmacije u veleslalomu, super slalom đir natjecanje zabavnog karaktera za odrasle i ‘Ski alka’, a koja se održala prvi put. Paula Makljenović (U14) osvojila je dva srebra (Dalmacija i ukupno), Dominik Lalatović (U14) dva srebra (Dalmacija i ukupno), Lukša Gavranić (U18) osvojio je zlato (Dalmacija) s izvrsnim vremenom od 40,32 te srebro (ukupno), Srđan Gavranić osvojio je dva zlata (Dalmacija i ukupno) te Antonio Gavranić (U21) zlato (Dalmacija) i broncu (ukupno). Uz njih natjecali su se još i Dijana Lalatović, ujedno i koordinatorica natjecanja za DNŽ, Tanja Bosnić, Matej Gverović i Zoran Makljenović. Događaj su uveličali poznati skijaši Natko Zrnčić Dim,Valerija Knežević,Dario Komšić i Filip Krota.

Posebna zanimljivost ovog natjecanja bila je utrka ‘Super slalom Đir’ u kojoj se osim vremena, treba svladati i pet veleslalomskih vrata pored kojih su postavljene postaje s delicijama u vidu, rakije, pršuta, vina, salame i pive. U ovoj disciplini za odrasle ispred naše županije sudjelovalo je pet natjecatelja (Tanja Bosnić, Dijana Lalatović, Antonio Gavranić, Zoran Makljenović i Srđan Gavranić) te je osvojena brončana medalja Dijana Lalatović. Inače, pobjednik prve Ski Alke bio je alkar Marko Vrca. Naime, konje su alkari zamijenili skijama, a nastupilo je njih 17,

Asocijacija ‘Dal Ski’, sastavljena od predstavnika i klubova četiri županije, osnovana je 2019. godine. Njihov projekt natjecanje ‘Prvenstvo Dalmacije u alpskom skijanju’ turističko-rekreacijskog je karaktera te sportskog. Ovo im regionalno natjecanje otvara put prema državnim i međunarodnim natjecanjima, ističu organizatori. Ostali ciljevi asocijacije su razvoj skijaškog sporta u četiri dalmatinske županije, nastavak suradnje i održavanje daljnih skijaških događanja najmanje jednom godišnje, edukacija i obuka skijaša, priprema mladih talentiranih skijaša za nastup u CROSKI kupu, promocija skijaškog sporta i zdravog te društveno i socijalno prihvatljivog načina života.

Tehnički organizator ‘Dal Ski-ja’ je Dario Komšić, otac Olimpijaca Andree i Darija Komšića iz Ski kluba Nordis Split. Ski klub Dubrovnik je bio surganizator i kordinator.

Foto: SK Dubrovnik

Pročitajte još

DRUGI DAN MITINGA Još tri medalje za PK Jug!

Dulist

OLMISSUM SLAVIO Square nije uspio izboriti majstoricu polufinala

Dulist

PRVI DAN ‘SWIM WARSA’ Šest medalja za Plivački klub Jug!

Dulist