Aktualno

PRVA VODITELJICA ‘DOBRO JUTRO, HRVATSKA’ Dubrovkinja Marija Nemčić postaje nova šefica Programa HRT-a

Hrvatska radiotelevizija (HRT) objavila je imena četiri nova ravnatelja poslovnih jedinica, koji će ujedno biti i najbliži suradnici novog ravnatelja HRT-a, piše Index.hr.

HRT je organiziran u četiri poslovne jedinice (PJ) na čijem čelu su ravnatelji, a to su: Program, Produkcija, Tehnologija i Poslovanje.

U priopćenu kojeg potpisuje glavni ravnatelj Robert Šveb se navodi da se na natječaj javio niz “iznimno kvalitetnih kandidata”.

Marija Nemčić nova je ravnateljica Programa HRT-a. Nemčić radi na HRT-u više od 30 godina, a u svojoj dosadašnjoj karijeri obnašala je razne rukovodeće funkcije u programu, produkciji, međunarodnim odnosima i ravnateljstvu HRT-a.

“Njen profesionalizam, znanje i motivacijsko umijeće dobro je poznato svima na HRT-u, kao i izvan njega – a njezina ključna uloga će biti podići kvalitetu i kredibilitet programa i programskih sadržaja HRT-a”, piše u priopćenju.

Nakon obavljenih intervjua, a prije odluke o imenovanju, sukladno Zakonu provedeno je izjašnjavanje kreativnih zaposlenika na kojem je Marija Nemčić dobila pozitivno mišljenje 73% radnika koji su pristupili glasovanju.

Nemčić je javnosti poznatija kao prva voditeljica emisije Dobro jutro, Hrvatska koja je s emitiranjem započela 27. travnja 1992. godine.

 

Pročitajte još

TURISTIČKI SEKTOR ZABRINUT Za ‘špicu’ nema straha, ali predsezona nam ovisi o razini procijepljenosti

Iva Dedo

POVIJESNI TRENUTAK Nakon 1277 dana završena je izgradnja Pelješkog mosta!

Dulist

OD PONEDJELJKA Na ovim parkiralištima Sanitata nećete moći parkirati zbog snimanja

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija