Hrvatska

PRVA SJEDNICA Nikolina Klaić zamjenica predsjednika Savjeta za razvoj civilnog društva

PRVA SJEDNICA Nikolina Klaić zamjenica predsjednika Savjeta za razvoj civilnog društva

Prva sjednica 7. saziva Savjeta za razvoj civilnog društva održana je ove srijede u Nacionalnoj i sveučilišnoj knjižnici u Zagrebu.Na sjednici je usvojen Poslovnik Savjeta za razvoj civilnog društva te održani izbori za predsjednika i podpredsjednika Savjeta. Nakon javnog isticanja kandidata, za predsjednika je izabran Danko Relić, predstavnik organizacija civilnog društva koje djeluju u području zaštite zdravlja i unaprjeđenja kvalitete življenja, a za zamjenicu predsjednika izabrana je Nikolina Klaić iz Ministarstva regionalnog razvoja i fondova Europske unije kao predstavnica državnih tijela.

Ispred UHPA-e, sjednici je prisustvovala i Mihaela Turniški, članica Savjeta ispred udruga koje djeluju u području turizma.

Savjet za razvoj civilnoga društva je savjetodavno tijelo Vlade Republike Hrvatske koje djeluje na razvoju suradnje Vlade Republike Hrvatske i organizacija civilnoga društva u Republici Hrvatskoj na provođenju Nacionalne strategije stvaranja poticajnog okruženja za razvoj civilnoga društva, razvoju filantropije, socijalnog kapitala, partnerskih odnosa i međusektorske suradnje.

Podsjetimo, dipl. oec. Nikolini Klaić, ovo nije prvi put da je izabrana u Savjet, a od prosinca 2016., podsjetimo, obnaša dužnost državne tajnice i zamjenice ministru u Ministarstvu regionalnog razvoja i fondova Europske unije.

Izvor: UHPA

Pročitajte još

UPOZORENJE BANAKA Na Veliki petak neće provoditi platne transakcije

Dulist

NAGLA PROMJENA VREMENA Jutros snijeg u središnjoj Hrvatskoj

Dulist

DAN NARCISA Hrvatska među vodećim zemljama EU u prevenciji raka dojke

Dulist