Županija

PRVA RADNA SJEDNICA SKUPŠTINE Županija ‘raste’ za tri nova upravna odjela

Druga sjednica Županijske skupštine Dubrovačko-neretvanske održat će se u petak, 23. srpnja s početkom u 12 sati u Studentskom domu, a na dnevnom redu naći će se 23 točke. Uz godišnji izvještaj o izvršenju proračuna za 2020., izvješća pojedinih obrazovnih i zdravstvenih ustanova, točka koja plijeni najviše pažnje jest odluka o preustroju županije u 2021. Tako će Županija umjesto dosadašnjih šest imati devet upravnih tijela i to Upravni odjel za poslove Župana i Županijske skupštine, Upravni odjel za opću upravu i imovinsko-pravne poslove, Upravni odjel za obrazovanje, kulturu i sport, Upravni odjel za zdravstvo, obitelji branitelje, Upravni odjel za poduzetništvo, turizam i more, Upravni odjel za poljoprivredu i ruralni razvoj, Upravni odjel za prostorno uređenje i gradnju, Upravni odjel za zaštitu okoliša i komunalne poslove, i Upravni odjel za financije.  Tri nova upravna odjela su Upravni odjel za opću upravu i imovinskopravne poslove, Upravni odjel za zdravstvo, obitelji branitelje i Upravni odjel za poljoprivredu i ruralni razvoj.

Sukladno priloženom objašnjenju, odlukom o ustrojstvu upravnih tijela Županije iz 2018. ustrojeno je šest upravnih odjela. Stupanjem na snagu Zakona o sustavu državne uprave, a zbog povjeravanja poslova državne uprave županijama, Skupština je donijela odluku po kojoj su u šest postojećih upravnih tijela raspoređeni i povjereni poslovi državne uprave. Dosadašnje iskustvo u obavljanju poslova u nadležnosti županije i poslova državne uprave, pokazalo je nesrazmjer raspodjele poslova između pojedinih upravnih tijela što je otežavalo obavljanje navedenih poslova. Predložena odluka o preustroju tako predstavlja nužan preduvjet za realizaciju glavnih prioriteta programa rada župana u sljedećem mandatnom razdoblju, istaknuto je prijedlogu odluke.

Pročitajte još

Kako uključiti moderne tehnologije u tradicionalne načine uzgoja?

Dulist

PRVI DANI LISTOPADA U Metkoviću i Orebiću književni susret ‘Petar Šegedin’

Dulist

Dobroslavić i Vučković obilježili početak berbe mandarina

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija