Crna kronika

Provodi se istraga protiv dvije osobe zbog ‘muljaže’ s prodajom stanova

stan zgrada

Županijsko državno odvjetništvo u Dubrovniku donijelo je rješenje o provođenju istrage protiv državljanke Republike Hrvatske (1968.) i državljanina Republike Hrvatske (1954.).

Istraga se provodi zbog osnovane sumnje da je prvookrivljenica počinila dva kaznena djela zlouporabe povjerenja u gospodarskom poslovanju, a da je drugookrivljenik počinio jedno kazneno djelo zlouporabe povjerenja u gospodarskom poslovanju poticanjem.

-Postoji osnovana sumnja da je prvookrivljenica tijekom druge polovine 2011. i početkom 2012. godine, kao odgovorna osoba trgovačkog društva sa sjedištem u Dubrovniku, sklopila dva ugovora o kupoprodaji dva stana u vlasništvu trgovačkog društva, od kojih je jedan stan, po nagovoru drugookrivljenika prodan i predan kćeri drugookrivljenika bez i djelomičnog plaćanja kupoprodajne cijene, dok sredstva naplaćene kupoprodajne cijene za drugi stan nisu u cijelosti položena na poslovne račune trgovačkog društva pa je prvookrivljenica zadržala za sebe iznos od 10.041,00 eura na štetu trgovačkog društva – navode iz Županijskog državnog odvjetništva.

Foto Ilustracija

Pročitajte još

Brzom intervencijom ugašen požar uz magistralu kraj skretanja za Bosanku

Dulist

Požar na Pelješcu pod nadzorom, vatrogasci rade na sanaciji

Dulist

DORH ponovno uložio žalbu i traži produljenje istražnog zatvora za Albanku Ymeri

Dulist