Aktualno

PROVODE SE ISTRAGE Iz Coca – Cole stiglo novo priopćenje, Beroš: ‘Situacija je puno ozbiljnija’

Slučajevi trovanja u Rijeci i Zagrebu pobudili su velik interes i zabrinutost javnosti. Tijekom večernjih sati stiglo je novo priopćenje Coca-Cole HBC Hrvatska.

– Svjesni smo slučaja povezanog sa staklenom bočicom Romerquelle Emotion Blueberry Pomegranate 330 ml. Izražavamo našu duboku zabrinutost i nadamo se brzom i potpunom oporavku osobe uključene u ovaj slučaj. Ponudili smo našu punu podršku i otvoreni smo za suradnju sa svim nadležnim tijelima koja provode istragu. Poslujemo prema najvišim standardima kvalitete i zdravstvene ispravnosti, koji prolaze kroz redovite vanjske kontrole. Usporedno smo proveli detaljnu internu istragu koja nije pokazala nikakve neusklađenosti u našoj proizvodnji. Dodatno, poslali smo uzorke neovisnom akreditiranom laboratoriju na daljnju analizu – poručili su iz Coca-Cola HBC Hrvatska d.o.o. u priopćenju za Jutarnjilist. 

Ministar zdravstva Vili Beroš uživo je u RTL-u Danas komentirao situaciju trovanja pićima.

– U ovom trenutku imamo tri slučaja, jedan je u Rijeci, dva su u KBC-u Zagreb. Pojava dva nova slučaja mijenja čitavu situaciju u smislu povećanog alerta. Slučaj u Rijeci je mogao biti izoliran, međutim činjenica da su nađena još dva slučaja potpuno mijenja situaciju. Riječ je o pojavi nova dva slučaja u drugom gradu s konzumacijom različitih pića. Ovo je puno ozbiljnija situacija. Zato sam danas tu da provjerim kako su pacijenti. Oni su trenutno stabilno, iako takve kemijske ozljede mogu biti dosta neugodne. Ono što je važno da je zdravstveni sustav promptno pružio reakciju, rekao je Beroš. Zbog cijele situacije nastala je histerija pa se postavlja pitanje je li trebalo ranije obavijestiti javnost?

-Od jutros o tome razgovaramo, međutim konkretne stvari kojima bi mogli obavijestiti javnost – u ovom trenutku ih nemamo jer analize još nisu gotove. Trebat ćemo pričekati rezultate analize. Ono što mijenja situaciju je da se na više mjesta od više različitih mjesta dogodio štetni događaj… Sve institucije surađuju. Čuo sam se i s premijerom, ministrom unutarnjih poslova, kolegom Capakom kojeg očekujem, glavnim državnim inspektorom… U ovom trenutku osim općeg upozorenja nemamo što reći. Ne znamo uzrok ni okolnosti. Slučajevi će se detaljno istražiti i kad budemo imali jasnu poruku za javnost – reći ćemo je, kaže Beroš.

-Ja sam netko tko ne može o tome suditi, međutim doista se i o toj teoriji može razmišljati. To je doista u domeni drugih institucija. Božinović je zabrinut kao i ja, ekipe su na terenu, zaključio je.

 

Foto Pexels 

Pročitajte još

‘DOBRI DUH HNK KONAVLJANIN’ Napustio nas je Ivan Čeliković

Dulist

RUŠENJE REKORDA IZ 2019. Zračna luka Ruđer Bošković u 2024. očekuje gotovo 3 milijuna putnika

Dulist

JELENA PERČIN U DOSJEU JARAK O UBOJSTVU IVANE HODAK Rekla mi je da viđa često isti auto

Dulist