Aktualno

PROVJERILI SMO ŠTO SE DOGAĐA NA LAPADSKOJ PLAŽI Uljepšavanje Copacabane ili betoniranje?

PROVJERILI SMO ŠTO SE DOGAĐA NA LAPADSKOJ PLAŽI Uljepšavanje Copacabane ili betoniranje?

Na plaži Copacabana radi se nedozvoljeno betoniranje – proteklog tjedna na ovoj lapadskoj plaži osvanuo je betonski otok! Već duži niz godina koncesiju ima Tin Sentić, vlasnik tvrtke Tin Trade d.o.o., a u lipnju 2020. ova tvrtka dobila je plažu na Babinom kuku pod koncesiju na rok od 15 godina. Područje koje se dalo u koncesiju ukupne je površine 15.780 metara četvornih – 8.040 metara četvornih odnosi se na kopneni dio, a 7.740 na pripadajući akvatorij. Pitali smo vlasnika koncesionara o kojim je radovima riječ.

Objavljeno u tiskanom izdanju tjednika DuList 18. siječnja 2023.

PROVJERILI SMO ŠTO SE DOGAĐA NA LAPADSKOJ PLAŽI Uljepšavanje Copacabane ili betoniranje?

Sentić: Nije betonirano nego popločano

– To je samo nastavak na ono što smo planirali raditi kroz idućih 15 godina koncesije i tu je predviđen prostor sa zelenilom. Prostor između šetnice i plaže bit će napunjen zelenilom, koje stiže za nekih mjeseca dana kada prođu ove kiše. Taj prostor koji vi zovete betoniranim, nije betoniran, nego je popločana jedna linija, ostat će slobodan jer u tom dijelu plaže svakako nema ni ležaljki niti sadržaja koji se naplaćuju. Inače, saniramo i veliki dio plaže koji se oštetio tijekom zime – istaknuo je koncesionar Tin Sentić. No, je li županija koja inače izdaje koncesijska odobrenja upoznata s radovima?

Klaić: Nije bilo uključeno nikakvo betoniranje

O dozvoli koncesionara za betoniranje više nam je pojasnio u razgovoru Ivo Klaić, pročelnik Upravnog dijela za turizam, pomorstvo, poduzetništvo i energetiku Dubrovačko-neretvanske županije.
– Je li riječ o nekakvom održavanju? Evo osobno ne znam što to rade! Radi li se o pravilniku o jednostavnim građevinama ili čemu? Prilikom koncesije, koju su potvrdili svi sudovi, nije bilo uključeno nikakvo betoniranje, nego samo uređenje i održavanje. Ovaj dio plaže gdje nema ležaljki, kako znate, ostaje u općoj upotrebi, a pretpostavljam da se radi o nekakvom održavanju ili uređenju. Mi nismo ništa posebno odobrili, odnosno nikakvim aktom davali posebnu suglasnost, osim onoga što su oni ponudili svojom ponudom. Za ovo stvarno ne znam, moramo to provjeriti. Ali naglašavam, bez ležaljki, opća upotreba na plaži ostaje sa koševima za smeće, bez ikakve komercijalne djelatnosti i to će tako i ostati, to vam sigurno možemo potvrditi – objasnio je pročelnik Ivo Klaić, napominjući da koncesionari nisu dobili odobrenje za betoniranje, već samo za uređenje i održavanje.
KM

Pročitajte još

PRIGODNI PROGRAM Jubilarna deseta obljetnica SHKM u Dubrovniku

Dulist

GOSTOVANJE U HERCEG NOVOM ‘Vidi kako Lokrum pere zube’ pred crnogorskom publikom

Ivana Mijić Vulinović

VENECIJA POČELA NAPLAĆIVATI ULAZ U GRAD Mnogi nezadovoljni: ‘Pretvaraju nas u tematski park’

Dulist