Grad

PROVJERILI SMO Koliko gradski direktori ‘peglaju’ kartice?

PROVJERILI SMO Koliko gradski direktori 'peglaju' kartice?

Svaki zaposleni Hrvat posebno je osjetljiv na svoju plaću. Pogotovo ukoliko je ona daleko ispod prosjeka, koji je za studeni iznosio 5.855 kuna neto.

No, s plaćama problema sasvim sigurno nemaju državni dužnosnici koji su i više nego dobro plaćeni za svoj rad. Ipak, treba istaknuti kako bi se i njihove plaće, ako je suditi po najavama iz Domoljubne koalicije i MOST-a, mogle srozati.

Naime, još i prije formiranja nove Vlade čelnici Domoljubne koalicije i MOST-a naveliko su počeli najavljivati smanjene plaća ministara, koje bi se ‘trebale svesti u realne okvire’. Tako je krajem listopada prošle godine istaknuto kako bi se plaće saborskih zastupnika i ministara trebale smanjiti do 30 posto, pri čemu bi prosječna plaća ministra pala s 18.000 na 12.500 kuna. Tim potezom ministarske plaće ‘opasno’ bi se približile pojedinim plaćama direktora tvrtki u (su)vlasništvu Grada Dubrovnika, koje se kreću između 10 i 12 tisuća kuna neto (uz napomenu kako su neke manje, a neke i veće).

Tri skupine plaća

Stoga nas je zanimalo koliko dubrovački direktori, osobe od povjerenja vladajućih u Gradu Dubrovniku, primaju za svoj rad. Jednako tako htjeli smo provjeriti kojim su direktorima i koja službena vozila na raspolaganju, te imaju li pravo na ‘peglanje’ službene kartice.

Inače treba istaknuti kako su direktorske plaće u Dubrovniku sukladno odluci gradonačelnika Andra Vlahušića svrstane u tri skupine.

Kolike točno plaće imaju dubrovački direktori gradskih poduzeća, koliko ‘peglaju’ poslovne kartice i koja službena vozila koriste pročitajte u tiskanom izdanju DuLista, koji se od srijede nalazi u prodaji.

Pročitajte još

BALKAN ROADSHOW 2024. Turistička ponuda Dubrovnika predstavljena u Aziji

Dulist

SUFINANCIRANI PROJEKATI GRADA DUBROVNIKA I DURA-E Među njima i dodatna sredstva za pomoćnike u nastavi

Dulist

POTPORE ZA SEDAM KLUBOVA Uručeni ugovori za programe sportskih aktivnosti za osobe s invaliditetom

Dulist