Sport

“Protiv Mladosti uz navijače idemo svom snagom”

"Protiv Mladosti uz navijače idemo svom snagom"

Povodom prvog ovogodišnjeg domaćeg derbija u 7. kolu Triglav Jadranske lige protiv zagrebačke Mladosti jutros je u upravi VK Jug Croatia osiguranja održana konferencija za medije.

Direktor Juga Ognjen Kržić istaknuo je kako je, u odnosu na ranije utakmice sa Šibenikom i hercegnovskom Jadranu, riječ o prvoj malo jačoj utakmici ove sezone u Gružu.
– Utakmica s Mladosti bit će puno zanimljivija i zahtjevnija za našu momčad. Mladost je ove godine pokazala puno bolje igre nego u proteklim sezonama – kazao je Kržić.

Trener Veselin Đuho kazao je kako ovogodišnja momčad Juga, kao spoj mladosti i iskustva, ne smije i ne može podcijeniti nikoga te se na taj način pristupa i utakmici s Mladosti.
– Pokušat ćemo ispraviti neke nedostatke koje smo imali na zadnjoj utakmici, koju smo zasluženo izgubili od Primorja. Pogotovo u segmentu igrača više i manje, kojeg nismo odradili dobro. Nadam se da ćemo to dignuti na puno veću razinu. Lani smo imali puno više boljih napadača, od Jokovića, Ivovića i Azeveda, ali i tada smo imali taj problem s igračem više – rekao je Đuho te nekoliko riječi kazao i o protivniku.

– Mladost u Gruž stiže s dobrom i posloženom momčadi, napokon s puno mladih domaćih igrača, vide se plodovi njihovog rada i zajedništva i to će biti zahtjevna utakmica. U Gružu smo mi apsolutni favoriti i protiv puno boljih momčadi od Mladosti, ali ne smijemo ih podcijeniti. Moramo odigrati svom snagom, agresivno i s puno plivanja te time poslati pozivnicu publici za utakmicu Lige prvaka protiv Olympiakosa u srijedu. Vjerujem da smo prebolili poraz od Primorja i da ćemo uz pomoć publike, koju očekujem u velikom broju, pobijediti Mladost – dodao je Jugov trener.

– Moramo se uigrati, imati što više jačih utakmica, kako bi za kraj prvenstva bili pravi. Imamo dosta mladića koji su prvi put igrali teške utakmice. Visković je igrao protiv Primorja, bio je jako brzo isključen. Benić i Macan su mi se svidjeli u obrani, ali moraju još poboljšati napad. Igrao je i Goreta. Da bi osvojili bilo kakav trofej moramo popraviti agresivnost u obrani, to nam je prvi zadatak. I na kraju, moramo ostaviti dobar dojam u bazenu, kao u dvije četvrtine protiv Primorja – kazao je Đuho.

Kapetan Juga Nikša Dobud istaknuo je kako je stanje u momčadi izvrsno, da se dobro radilo, 'možda malo i previše'.
– Iščekujemo s nestrpljenjem utakmice s Mladosti i Olympiakosom. Svjesni smo tko nam dolazi. Mladost ima više reprezentativaca nego Jug, odlična su momčad i nikako ih ne smijemo podcijeniti. Mladi su momci željni dokazivanja, agresivni su i brzi. Mi smo ipak bolji i to ćemo pokazati u subotu – rekao je Dobud.

Predsjednik Juga Lukša Jakobušić na kraju je dodao kako je klub povodom Svjetskog dana borbe protiv šećerne bolesti klub pozvao  na utakmicu Udrugu djece oboljele od dijabetesa i njihovih roditelja „Slatki život“.
– Pozivam i ostale, naše navijače, da nas u subotu dođu podržati, da se zabavimo. Mladost je naš najtrofejniji klub po europskim naslovima, mi smo bolji ukupno. To je odlična pozivnica za utakmicu – kazao je Jakobušić, ujedno čestitavši rođendan počasnom predsjedniku Juga kapetanu Anti Jerkoviću.

Podsjetimo, Jug i Mladost igraju u subotu u 18 sati na bazenu u Gružu.

Pročitajte još

SUTRA NA STADIONU LAPAD Ragbi klub Dubrovnik VS. Dorchester RFC

Dulist

Ana Petković dupla državna prvakinja!

Dulist

Košarkaše Dubrovnika u Splitu nadjačali domaćini

Dulist