Aktualno

Prosvjed protiv krupnog kapitala

blank

Facebook grupa „Dubrovnik 15/10“ poziva na prosvjed solidarnosti i podrške svjetskom pokretu 15.O  u subotu, 15. listopada, od 18 do 21 sati na Stradunu.

Kako stoji u opisu najave događaja, na inicijativu španjolskoga pokreta „Real Democracia“ diljem svijeta se 15. listopada organiziraju prosvjedi, koji su u Hrvatskoj najavljeni u Zagrebu, Splitu, Rijeci, Puli, Dubrovniku.

Opći cilj ovih demonstracija jest prosvjed protiv trenutnog ekonomsko-političkog sustava u svijetu koji je podređen krupnom kapitalu, a koji u potpunosti zanemaruje potrebe društva i pojedinca u njemu.

blank

“Pod pritiskom financijske moći i naši političari rade za dobrobit nekolicine, bez obzira na štetne posljedice koje njihove odluke imaju za šire društvo, život pojedinaca i budućnost okoliša. U takvom društvu profit manjine važniji je od potreba društva u cjelini. Demokracija koju danas propagiraju političari poprimila je oblike ekonomske demokracije, koja je u potpunoj suprotnosti s građanskom demokracijom. Sprega političkih elita s financijskom elitom globalni je problem koji se osjeća i u Hrvatskoj, pogotovo u ovo predizborno vrijeme.”, ističe se u pozivu na subotnji prosvjed.

Prosvjed se organizira u znak solidarnosti i podrške svjetskom pokretu "15.O" te pokretima i akcijama koje u ovom trenutku diljem svijeta ustaju u borbu za bolji svijet i direktnu demokraciju.

Pročitajte još

OTVORENO PISMO SVEUČILIŠTU Ivo Lučić: Znanost bez etike otvara širom prostor šarlatanima i teorijama zavjere

Dulist

PROČEŠLJALI SMO POSLOVANJE DUBROVAČKE TVORNICE Najam ‘donio’ TUP-u u 2020. skoro 4 milijuna kuna

Dulist

NA ‘FESTIVALU SLOBODE’ PUŠTALI GUNDULIĆEVU ‘HIMNU’ Franković: Koje licemjerstvo. Znaju li da sloboda nosi odgovornost?

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija