Aktualno

Prosvjed poduzetnika okupio pet tisuća ljudi: ‘Ne tražimo milostinju nego pravo na rad i život’

U srijedu se na Trgu bana Josipa Jelačića održala velika akcija udruge Glas poduzetnika na kojoj je sudjelovalo preko pet tisuća ljudi.

– Drago nam je da je sve prošlo u najboljem redu. Trudili smo i upozoravali smo sve one koji su nas došli podržati da se pridržavaju epidemioloških mjera. Na našem streamingu izjavu je dalo stotine poduzetnika, obrtnika, zaposlenika i građana koji su izrazili svoje nezadovoljstvo nedostatnim ekonomskim mjerama i diskriminatornim odlukama – poručili su iz udruge.

Ističu kako njihova akcija nije bila usmjerena protiv epidemioloških mjera, naprotiv.

– Željeli smo pokazati da su građani nezadovoljni ekonomskim mjerama koje nisu adekvatne. Kao što smo već mnogo puta ponovili, mjere za očuvanje radnog mjesta od 4000 kn su namijenjene zaposlenicima. One nisu mjera pomoći za poduzetnike. Radi se o plaći koja je manja od prosječne hrvatske plaće i pozivamo sve dužnosnike i ministre da smanje svoje plaće na 4000 kn. Na taj način, oni koji govore da su mjere dovoljne, mogu iz prve ruke pokazati je li doista tako. Naši zahtjevi su jasni, želimo kvalitetne ekonomske mjere i plan kako će Vlada Republike Hrvatske pomoći hrvatskom gospodarstvu. Tražimo obeštećenja za sve poduzetnike i obrtnike koji su zatvoreni! Smatramo da je krajnje vrijeme da se razmišlja i o djelatnostima koje su zatvorene gotovo cijelu godinu. Event industrija, putničke agencije i povremeni prijevoz putnika bilježe ogromne gubitke, a pomoći za njih nema. Ovo nije bio prosvjed samo za ugostitelje, već za sve poduzetnike i obrtnike koji su već previše izgubili. Jasno i glasno smo poručili da je dosta diskriminatornih mjera i da Vlada RH mora početi raditi svoj posao – poručili su.

– Zahvaljujemo se svima koji su došli i podržali ovu akciju. Drago nam je što se okupilo toliko ljudi i što smo pokazali koliku snagu udruga Glas poduzetnika ima. Također, želimo se zahvaliti svim medijima koji su nas pratili i prenijeli našu akciju. Zahvaljujemo se i policiji s kojom smo imali sjajnu suradnju! Našu akciju i borbu protiv diskriminatornih odluka sjajno je sažela Natalia Zielinska, voditeljica regionalnog ureda UGP-a u Ogulinu:’Mi poduzetnici jesmo poslodavci, a Vlada Republike Hrvatske i Ministarstvo gospodarstva su naši zaposlenici. Poduzetnici privređuju, stvaraju i plaćaju plaće radnika, a to su između ostalog i zaposlenici ministarstva te ministar gospodarstva. Mi nismo zadovoljni s vašim radom i mi imamo pravo reći da nismo zadovoljni, jer mi plaćamo vaše plaće. Morate shvatiti da ste vi naši zaposlenici, ako mi nešto tražimo, vi to morate ispuniti. Tako funkcionira demokracija’, zaključili su.

Pročitajte još

Nadbiskupu Želimiru Puljiću pozlilo u Udbini na misi za žrtve Križnog puta

Dulist

[FOTO] Đir Stradunom pod ombrelama

Dulist

[VIDEO] POVORKA SLOBODE NA STRADUNU ‘Podjele u posljednjih godinu dana su iluzija’

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija