Aktualno

PROSTORI U ZIDINAMA Biskupija odabrala nove zakupce, prosječna cijena najma 550 kuna po ‘kvadratu’

PROSTORI U ZIDINAMA Biskupija odabrala nove zakupce, prosječna cijena najma 550 kuna po 'kvadratu'

Dubrovačka biskupija i s njom povezane pravne osobe sklopile su ugovore o zakupu za tri poslovna, kao i ugovore o najmu za dva stambena prostora, temeljem oglasa za iskazivanjem interesa iz srpnja ove godine. Javni poziv bio je objavljen za pet poslovnih i dva stambena prostora. Kako navode iz Biskupije, ukupno je zaprimljeno 12 ponuda za najam stambenih prostora i 15 ponuda za zakup poslovnih prostora. Povjerenstvo Ordinarijata detaljno je razmotrilo sve pristigle prijave i temeljem ispunjenog obrasca i popratne dokumentacije izabralo buduće zakupoprimce i najmoprimce. Napominju kako su, u slučajevima kada ponuda dosadašnjih zakupoprimaca nije bila odabrana, o tome dosadašnji zakupoprimci obaviješteni i omogućeno im je korigiranje ponude, prije nego je Povjerenstvo donijelo konačnu odluku o izboru novih zakupoprimaca.
Prosječna cijena zakupa poslovnih prostora je oko 550 kuna po m2. Za sve prostore unaprijed je odobren popust u iznosu od 80 posto za 2020. godinu i 30 posto za 2021. godinu. Svi prostori daju se u zakup do 31. prosinca 2025.
Za poslovni prostor na adresi Poljana Ruđera Boškovića 6, sklopljen je ugovor s trgovačkim društvom Mali Dubrovnik d.o.o., koje tu namjerava obavljati ugostiteljsku djelatnost.
Za poslovni prostor pod na adresi Od puča 22, sklopljen je ugovor s trgovačkim društvom Tisak Plus d.o.o., koje tu namjerava obavljati trgovačku djelatnost. Za poslovni prostor na adresi Zeljarica 7, sklopljen je novi ugovor s dotadašnjim zakupnikom ugostiteljskim obrtom „Saint Blaise“, koji tu obavlja ugostiteljsku djelatnost.
Za poslovne prostore na adresi Prijeko 10 i Zamanjina 6 nije prihvaćena nijedna pristigla ponuda i ovi prostori bit će predmet budućih javnih poziva.
Osim toga, sklopljeni su i ugovori o najmu za dva stambena prostora. Iz Biskupije navode kako je unaprijed odobren popust od 10 posto za svako dijete u obitelji mlađe od 21 godinu. Ugovori za stambene prostore su potpisani na 5 godina s mogućnošću produljenja. Sav prihod od najma stambenih prostora ide na Caritas Dubrovačke biskupije.
Za stambeni prostor veličine 80 m2, na adresi sv. Marija – Od Kaštela 11, sklopljen je ugovor sa šesteročlanom obitelji po cijeni od 3000 kuna uz odgovarajuće popuste. Za stambeni prostor veličine 73,20 m2, na adresi Ul. Dr. Ante Šercera 1b, sklopljen je ugovor s peteročlanom obitelji po cijeni od 6100 kuna uz odgovarajuće popuste.

Foto: Ilustracija

Pročitajte još

Gorana Stepanić i Pavel Gregorić održali predavanje ‘Lice i naličje retorike u djelu Nikole Vitova Gučetića’

Dulist

Policija za vikend pojačano nadzire najteže prometne prekršaje

Dulist

DONIRAJTE ZA MARIJA Velika akcija Udruge ‘Tata je tata’

Dulist