DuList IN

PROSLAVILI SVOJ DAN Lazareti odzvanjali pjesmom i smijehom dubrovačkih mališana

Dan Prava Djece Lazareti 50

Povodom Međunarodnog dana dječjih prava koji se slavi 20. studenog ovog tjedna održane su dvije manifestacije kojim je obilježeno 30 godina od potpisivanja Konvencije UN-a o pravima djeteta te 20 godina od Akcije “Gradovi i općine prijatelji djece”, kojom je Dubrovnik proglašen Gradom prijateljem djece.

Društvo Naša djeca Dubrovnik, proteklu su srijedu u Gradskoj vijećnici organizirali sastanak Dječjeg gradskog vijeća Dubrovnik sa zamjenicom gradonačelnika grada Dubrovnika Jelkom Tepšić, predsjednikom Gradskog vijeća Markom Potrebicom te gradskim vijećnicima. Na sastanku su između ostalog predstavili koliko je značajna Konvencija UN-a o pravima djeteta te što je sve Grad Dubrovnik napravio za djecu tijekom 20 godina.

Nastavno na proslavu, u petak su tako dubrovački mališani nastavili obilježavanje Dana dječijih prava kulturnom manifestacijom za djecu koja se održala u petoj lađi Lazareta. Na ovoj proslavi nastupili su Plesni studio Lazareti, Dječji zbor Dubrovnik, Plesno rekreacijski studio Dubrovnik (Zumba kids Dubrovnik), bend Dapal 7 te lutkarska grupa OŠ Marina Getaldića.

Događaj je organizirao Grad Dubrovnik, Društvo Naša djeca Dubrovnik te Dubrovačka baština putem projekta “Kreativna četvrt”.

Pregršt plesa, igre i glazbe izvedene od najmlađih pogledajte u našoj fotogaleriji.

Pročitajte još

[FOTO] PUN GRAD TURISTA Điravaju, razgledavaju, fotografiraju se

Dulist

[FOTO] PLESNI STUDIO LAZARETI Sjajni rezultati na natjecanju u Mostaru!

Dulist

SJAJNI REZULTATI NA DRŽAVNOM PRVENSTVU Župske mažoretke Lara i Katarina osvojile zlato!

Dulist