Zanimljivosti

Proslava četrdesete obljetnice

doktori

Dubrovački dermatovenerolozi proslavili su u utorak navečer četrdesetu godišnjicu službe u Dubrovniku.

Poseban gost bio je dr. Bogomil Cezarović, koji je obilježio razvoj dermatovenerologije i postao sinonim za liječenje kožnih i spolnih bolesti na širem dubrovačkom području.

Dermatovenerološki odjel pri dubrovačkoj je bolnici osnovan 1970. godine, a na njegovom čelu je, sve do umirovljenja, bio dr. Cezarović. Godine 1971. osnovana je služba za dermatovenerološke bolesti i smještena je u bivše prostorije medicinskih sestara. Tih je godina, uz dr. Cezarovića, specijalizaciju iz dermatovenerologije dobila i doktorica Wolf, koja je nažalost nakon godinu dana poginula. Iduću specijalizaciju dobila je dr. Ljiljana Rakić-Jerković, koja je uz dr. Cezarovića, cijeli svoj radni vijek radila kao specijalist dermatovenerologije u Općoj bolnici Dubrovnik te je ove godine otišla u zasluženu mirovinu.
 
Iako se Služba za dermatovenerologiju u Dubrovniku počela najranije razvijati, danas nije samostalna nego djeluje kao dio Službe za infektologiju sa svega četiri kreveta. Voditeljica Službe je dr. Adriana Maria Camino Varela, specijalist dermatovenerologije, a uz glavnu sestru m.s. Petronelu Pavlović, radi još i m.s. Dubravka Milić, koja je na Odjelu od njegovog osnutka. 

Pročitajte još

NJEMAČKI MEDIJI SE RASPISALI Sad im smeta i morska trava!

Dulist

NA DANAŠNJI DAN 1838. Umro pjesnik i prevoditelj Antun Krša

Dulist

Što napraviti ako niste zadovoljni djetetovom zaključnom ocjenom?

Dulist