Kultura

‘Proputujte’ Europom na koncertu glazbenika Sanje i Michaela Uhde u Saloči od zrcala

'Proputujte' Europom na koncertu glazbenika Sanje i Michaela Uhde u Saloči od zrcala

U suradnji s Dubrovačkim knjižnicama, njemački glazbenici Sanja-Božena Uhde (koncertna violončelistica) i Michael Uhde (pijanist) u ponedjeljak, 29. kolovoza 2022., s početkom u 20 sati u Saloči od zrcala održat će koncert komorne glazbe naziva ‘Putovanje Europom’ namijenjen prijateljima, bivšim učenicima i svima koji vole klasičnu glazbu. Posljednji koncert u Dubrovniku glazbenici su održali prije više od trideset godina u Kneževu dvoru.

Na programu će se naći djela Ludwiga van Beethovena, Petera Tschaikowskog, Manuela de Falle i Augusta Nölcka.

Sanja-Božena Uhde aktivna je međunarodna koncertna violončelistica. Izvela je koncerte za violončelo skladatelja Haydna, Schumanna i Brahmsa (dvostruki koncert) te Beethovena (trostruki koncert) kao solistica s orkestrom. Karijera ju je odvela u brojne europske i izvaneuropske zemlje, poput Italije, Francuske, SAD-a i Brazila, gdje je držala majstorske tečajeve na raznim sveučilištima. Profesorica je Pädagogische Hochschule Karlsruhe i često nastupa u Njemačkoj i izvan nje.

Michael Uhde, pijanist, rođen je u obitelji glazbenika. Njegov otac, Jürgen Uhde, bio je pijanist,muzikolog i autor nekoliko standardnih djela o klavirskoj literaturi.Kao komorni glazbenik nastupao je s instrumentalistima među kojima se ističu Antonio Pellegrini, Antônio Meneses i Sergey Kravchenko, obilazeći mnoge europske zemlje, Sjedinjene Države i Brazil. Pozvan je da drži tečajeve klavir i komornu glazbu na mnogim akademijama i sveučilištima diljem svijeta, kao što su Sveučilište Michigan, Ann Arbor, Beograd (Srbija), Tromsö (Norveška), sveučilišta u Belu Horizonte, Goiania, Brasilia, Sao Paolo i Curitiba (Brazil). Profesor je klavira i komorne glazbe te je bio prorektor na Sveučilištu za glazbu u Karlsruheu. Ulaz je slobodan.

Pročitajte još

DANI FRANKOFONIJE Izložba i predavanje ‘Priča o markizu de Piennesu’

Dulist

DJEČJI ODJEL Pričaonica i likovna radionica ‘Noštromo Jakša’

Dulist

‘Vidi kako Lokrum pere zube’ na 20. Virkasu u Virovitici!

Dulist