Politika

PROPAO DOGOVOR Čuraj otpao, traži se novi kandidat za ministra

plenkovic frankovic dobroslavic sastanak 1

Nakon uhićenja sada već bivšeg ministra prostornog uređenja, graditeljstva i državne imovine Darka Horvata, koji se nalazi u Remetincu, premijer traži njegovog nasljednika, piše Index.

Traju razgovori s kandidatima, rečeno je u ponedjeljak nakon sjednice Predsjedništva stranke, a ime bismo trebali doznati ovoga tjedna. Plenkovićev prijedlog za novog ministra je, neslužbeno, šef HNS-a Stjepan Čuraj. Oporba je predala prijedlog za raspuštanje Sabora i raspisivanje izvanrednih izbora, a prvi put od smjene i uhićenja Horvata oglasio se i ministar Aladrović za kojeg se u medijima spominjalo da ga također istražuje USKOK.

Više od četiri sata u vladi traje buran sastanak koalicijskih partnera na kojem su se i šef Reformista Radimir Čačić i šef HSLS-a Dario Hrebak usprotivili Plenkovićevom prijedlogu za novog ministra Stjepanu Čuraju. Ako ostanu pri svom stavu, to bi značilo da će Plenković vjerojatno morati odustati od Čuraja. Na stolu je, neslužbeno doznaje Index, još potencijalnih imena za novog ministra, ali je pitanje hoće li uopće odluka biti donesena danas.

Pročitajte još

Vlada je uoči izbora bila široke ruke, rastrošnost je došla na naplatu

Dulist

Matušić i Raguž ostaju na pozicijama državnih tajnika

Dulist

MARO KRISTIĆ I Grad Dubrovnik snosi dio odgovornosti za fijasko s kupalištem u Uvali Sumratin

Dulist