Aktualno

PROMOCIJA ‘BAKALARA’ Rektor Burum: ‘Mi smo učili vas, a vi ste oplemenili nas’

PROMOCIJA 'BAKALARA' Rektor Burum: 'Mi smo učili vas, a vi ste oplemenili nas'

Današnjim danom stekli ste čast i privilegiju nazvati se akademskim građaninom – rekao je među ostalim rektor Sveučilišta u Dubrovniku Nikša Burum na svečanoj promociji završenih studenata preddiplomskih studija Sveučilišta u Dubrovniku u hotelu Valamar Lacroma. ‘Bakalarima’, odnosno prvostupnicima, ovog su petka postali studenti Pomorskog odjela, Odjela za ekonomiju i poslovnu ekonomiju, Odjela za elektrotehniku i računarstvo, Odjela za akvakulturu, Odjela za komunikologiju, Odjela za umjetnost i restauraciju, studija Povijest Jadrana i Mediterana i stručnog studija Sestrinstvo.
-Diploma svakog studenta na ponos je i nama nastavnicima, mentorima koji smo vas pratili, pomagali i trudili se da uspješno svladate započeti studij. Mi smo učili vas, a vi ste oplemenili nas. Nemojte zaboraviti zahvaliti svojim roditeljima, oni su uvijek bili uz vas, iako ponekad niste bili svjesni toga. Ipak, uspjeli ste ponajviše svojim trudom, upornošću, nadarenošću i marljivim radom. Nemojte zaboraviti da se potrebno obrazovati cijeli život i da su vam vrata Sveučilišta u Dubrovniku širom otvorena. Znanje je najvažniji resurs koji možete posjedovati i ono vam ga nitko ne može oduzeti. Diploma je vaša prednost i ulaznica na danas turbulentno tržište rada. Neka vam ona bude ohrabrenje za daljnji rad i motiv za ustrajnost u ispunjenju vlastitih ciljeva – rekao je Burum.
Svečana promocija magistara struke Pomorskog odjela, Odjela za ekonomiju i poslovnu ekonomiju, Odjela za elektrotehniku i računarstvo, Odjela za akvakulturu, Odjela za komunikologiju, Odjela za umjetnost i restauraciju i diplomiranih medicinskih sestara i tehničara Sveučilišta u Dubrovniku održava se u 13 sati, također u Lacromi.
Ukupno je promovirano 225 prvostupnika, 108 magistara struke i 3 diplomirane medicinske sestre/tehničar.
Na svečanim su promocijama podijeljene Rektorove nagrade, a najbolji studenti nagrađeni su diplomama cum laude i summa cum laude.

Pročitajte još

ZBOG RADOVA Dio ulica danas bez vode, na snazi i privremena prometna regulacija

Dulist

Dubrovačke balerine na međunarodnom natjecanju postigle izvrsne rezultate

Dulist

PRIDRUŽITE SE Studentska akcija dobrovoljnog darivanja krvi

Dulist