Aktualno

Projektom ‘Ruka podrške’ osjetljivim skupinama se želi pokazati da nisu sami i zaboravljeni

Projekt „Ruka podrške“ provodi Udruga „Kolajna ljubavi“ u suradnji s Caritasom Dubrovačke biskupije, s ciljem ublažavanja materijalne deprivacije te pružanja pomoći za osobe koje žive u neimaštini. Projekt je financiran iz Fonda europske pomoći za najpotrebitije (FEAD) iz poziva Ublažavanje siromaštva pružanjem pomoći najpotrebitijim osobama podjelom hrane i/ili osnovne materijalne pomoći- faza IV.
Vrijeme trajanja je 12 mjeseci, od 25.3.2022. do 25.3.2023. godine, a ukupna vrijednost je 3.607.031,84 kn.
Provođenjem ovog projekta pridonosi se ublažavanju materijalne deprivacije kroz podjelu paketa u hrani i osnovnoj materijalnoj pomoći kroz 12 mjeseci trajanja projekta za 856 najpotrebitijih podjedinica iz Imotskog, Sinja, Dubrovnika i Metkovića. Za vrijeme trajanja projekta bit će podijeljeno 9416 paketa pomoći u hrani.

Kroz projekt će se provoditi sljedeće aktivnosti: 1. podjela paketa hrane, 2. podjela paketa higijenskih potrepština, 3. radionice o adekvatnoj pripremi obroka, 4. tribine o financijskoj osvještavanju korisnika, tribina o doniranju hrane i tribina o utjecajima ekološkog pristupa osobnoj higijeni i higijeni vlastitog doma, 5. promidžba aktivnosti.

”U doba inflacije i krize uzrokovane koronom osjetljive skupine dodatno su ugrožene te upadaju sve dublje u siromaštvo. Projektom im se želi pružiti ruka podrške, pokazati da nisu sami i zaboravljeni. Paketi hrane i osnovne materijalne pomoći u higijenskim i školskim potrepštinama će im olakšati ovo teško razdoblje. Pomoć koja im se pruža nije isključivo materijalne prirode, već uključuje i osnaživačke mjere koja ovako osjetljivoj skupini pokazuju smjer za izlaz iz siromaštva. Zato će korisnici imati priliku sudjelovati na tribinama i naučiti kako financijski racionalizirati potošnju kada su primanja niska.” – poruka je od voditeljice projekta, Ivane Nikolić iz Kolajne ljubavi.

Ciljane skupine projekta su samci i obitelji koje se nalaze u sustavu Centra za socijalnu skrb i korisnici su zajamčene minimalne naknade, samci i obitelji koji nisu u sustavu centra za socijalnu skrb (osobe koje ne mogu ostvariti pravo na zajamčenu minimalnu naknadu zbog blokiranih računa, ovrha i sl., koji će biti odabrani u suradnji sa svećenicima i lokalnim načelnicima) te ne primaju zajamčenu minimalnu naknadu i korisnici osobnih invalidnina putem CZSS-a. Također, putem Caritasa Dubrovačke biskupije projektom će biti obuhvaćeni i beskućnici.

Za još više informacija o projektu možete se obratiti putem e-maila: kolajna.ljubavi@gmail.com, na mob: 092 215 7074 ili putem društvenih mreža Udruge „Kolajna ljubavi“.

Pročitajte još

OSLOBOĐENJE GOLUBOVA KAMENA Trideset godina poslije…

Dulist

Venecija od iduće godine naplaćuje ulaz za jednodnevne posjetitelje

Dulist

Franković: ’36 Imoćana dalo je svoj život da bi se ovaj kraj danas mogao zvati hrvatskim’

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija