Županija

PROJEKTI VRIJEDNI 300 TISUĆA EURA Rekonstrukcija krova škole i uređenje staze u Općini Orebić

PROJEKTI VRIJEDNI 300 TISUĆA EURA Rekonstrukcija krova škole i uređenje staze u Općini Orebić

U Općini Orebić realiziraju se dva nova projekta vrijedna više od 300 tisuća eura, te su župan Nikola Dobroslavić i zamjenik župana Joško Cebalo u petak 14. srpnja boravili radnom posjetu općini.

Obišli su radove na rekonstrukciji krova zgrade Područne škole Potomje. Ova investicija, koju županija financira iznosom od 45.690,00 eura, uvelike će poboljšati uvjete rada u područnoj školi.

Podsjetimo, sukladno usvojenoj odluci Skupštine Dubrovačko-neretvanske županije, za ulaganja, materijalne rashode, održavanja, rekonstrukciju i dogradnju osnovnih škola kojima je Županija osnivač, osigurano je 2.752.161,00 eura.

Nakon obilaska škole, župan Dobroslavić potpisao je ugovor s izvođačem radova na projektu uređenja staze Podvlaštica-Vlaštica. Riječ je o investiciji vrijednoj 265 tisuća eura sufinanciranoj sredstvima Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost.

Planirani zahvat podrazumijeva uređenje puta koji se zbog stanja terena nije mogao koristiti u pješačke i biciklističke svrhe. Projektom je predviđeno oblikovanje edukativne staze profiliranjem staze, opremanjem osnovnom urbanom opremom i pošumljavanjem staze kako bi se mogla koristiti prvenstveno u pješačke i biciklističke svrhe. Planirana urbana oprema podrazumijeva izgradnju multifunkcionalnog paviljona od eko prirodnog materijala a samo pošumljavanje staze će pridonijeti ojačavanju bioraznolikosti na navedenom području. Šume pružaju bitne usluge ekosustavu: pomažu u očuvanju tla od erozije, dio su kružnog toka voda, štite biološku raznolikost kao stanište brojnih životinjskih i biljnih vrsta te utječu na lokalnu klimu.

Potpisivanju ugovora nazočili su i načelnik Općine Orebić Tomislav Ančić, ravnateljica Regionalne razvojne agencije DUNEA Melanija Milić te v.d. pročelnika Upravnog odjela za zaštitu okoliša i komunalne poslove Silvio Markota.

Pročitajte još

VELIKI DOGAĐAJ ZA PELJEŠAC I OTOČANE Korčulani dobili CT uređaj u Domu zdravlja Korčula

Dulist

Županija predala na korištenje prostor Centra za djecu s poteškoćama u razvoju

Dulist

PRVI FESTIVAL NORDIJSKOG HODANJA Posjetitelji oduševljeni Konavlima

Dulist