Aktualno

PROJEKT VLADE I UEFA-E: DOBIT ĆEMO 10 EUROPSKIH STADIONA! A što je s Dubrovnikom!?

PROJEKT VLADE I UEFA-E: DOBIT ĆEMO 10 EUROPSKIH STADIONA! A što je s Dubrovnikom!?

…Nakon neizmjerno dugih 30 godina, dočekali smo – preokret. Ili je točnije reći ozbiljnu najavu velikog projekta, krucijalnog za budućnost hrvatskog nogometa. Projekt koji predviđa izgradnju, obnovu ili završetak 10-tak stadiona diljem Lijepe naše. Projekt s kojim bi hrvatski nogomet napokon mogao zakoračiti na put kojim Europa odavno korača… – pišu Sportske novosti najavljujući kako će Hrvatska dobiti 10 europskih stadiona zahvaljujući projektu iza kojeg stoji Vlada RH na čelu s premijerom Plenkovićem. Podržava ga i zagrebački gradonačelnik Tomašević, a UEFA je na čelu s Čeferinom uz veliku podršku Bobana obećala iznimno konkretnu financijsku pomoć. Naravno da je i HNS na čelu s predsjednikom Kustićem taj koji je kompletnu ovu priču i pokrenuo, pišu dalje Sportske novosti.
-Hrvatska bi kad se sve završi (…) imala ukupno 10 stadiona na kojima bi se svaki gledatelj osjećao komforno. Za Hrvatsku s manje od četiri milijuna stanovnika dovoljno. U ovom trenutku realno nema niti jedan, Poljud kad kiša pada mnogima ne nudi komfor – ističe se dalje u tekstu, a među gradovima u kojima bi se stadioni obnavljali ili gradili novi navode se Vinkovci, Koprivnica, Pula, Rijeka, Zadar i Šibenik. Uz naravno Osijek, Zagreb i Split. No, nigdje nema Dubrovnika čiji stadion godinama vapi za obnovom.
Sportske novosti dalje pišu kako bi se maksimirski stadion u velikoj mjeri financirao novcem investitora, dok je UEFA spremna u velikoj mjeri podržati izgradnju kampa, kao i obnovu nekolicine stadiona. Postoje zatim razni fondovi iz kojih se može uzeti novac.
Kad je riječ o lapadskom stadionu, postojali su razni planovi za novu ‘lapadsku ljepoticu’, no svi su oni pali u vodu. Gradska uprava Mata Frankovića pokrenula je pak javni poziv za iskazivanje interesa za gradnju novog stadiona, a dok se čeka vijest o tome tko je sve zainteresiran za gradnju i imaju li investitori u takvom projektu uopće svog interesa, pitanje je zašto se u gore spomenuti projekt Vlade, HNS-a i UEFA-e nije mogao uključiti i Dubrovnik.

Pročitajte još

NACIONALNA MANIFESTACIJA Obilježena 13. Noć knjige u Dubrovačkim knjižnicama

Dulist

PREMA ISTRAŽIVANJU Parking na dubrovačkom aerodromu najskuplji u Europi

Dulist

ŽUPAN DOBROSLAVIĆ: ‘Republika Srpska ne smije projektom ZL Trebinje ugroziti vodoopskrbu Dubrovnika’

Dulist