Kultura

PROJEKT ‘RENESANSNI VRT’ I ove godine izvedbe u ljetnikovcu Bunić Kaboga

PROJEKT 'RENESANSNI VRT' I ove godine izvedbe u ljetnikovcu Bunić Kaboga

Renesansni vrt – multimedijalna interpretacija baštine u ljetnikovcu Bunić Kaboga, projekt koji osmišljava i izvodi udruga Sve ostalo je glazba u ljetnikovcu Bunić-Kaboga na Batahovini, ove će se godine realizirati u organizaciji Dubrovačke baštine, uz potporu Zaklade Caboga Stiftung i Grada Dubrovnika.

Prvi, od sveukupno četiri ovogodišnja koncerta, će se održati u četvrtak, 27. lipnja s početkom u 21 sat u ljetnikovcu Bunić-Kaboga. Posebna autobusna linija za koncert kreće u 20:30 sati s Pila sa zaustavljenjem u Vukovarskoj ulici, a povratak je predviđen u 22:45 iz ljetnikovca.

Ovaj projekt, temeljen na suvremenoj interpretaciji kulturne baštine, se izvodi kao multimedijalni koncert uz vodstvo.

Projekt Renesansni vrt polazi od mitskog a svaka je izvedba ovog projekta umjetnička intervencija oživljavanja prostora u kojima se nekada odvijao bogati kulturni i društveni život, čime ljetnikovci i danas postaju zajedničko okupljalište lokalnog stanovništva i stranih gostiju.

Koncept projekta potpisuje pijanistica Ivana Jelača, ujedno i umjetnička voditeljica udruge SOG, uz koju će u komornom ansamblu nastupiti sopranistica Marija Lešaja i flautistica Ines Ivanjek. Za vodstvo po ljetnikovcu pobrinut će se Marojica Bijelić, dugogodišnji suradnik udruge SOG. Autorica dokumentarno-vizualnih materijala je Iva Dedo, fotografija Katarina Karakaš Spiroski, a kostime vila je posebno za projekt dizajnirala Duška Nešić Dražić.

Koncerti će se održati u ljetnikovcu Bunic-Kaboga: 27. lipnja /8. srpnja /24. srpnja /2. rujna s početkom u 21 sat. Cijena ulaznice je 120,00 kuna. U cijenu je uračunat i posebno organiziran prijevoz za publiku Libertasovim autobusom koji polazi s Pila u 20:30 te staje na stanici u Vukovarskoj ulici, kao i povratak iz ljetnikovca u 22:45.

Ulaznice se mogu kupiti putem linka: https://www.sveostalojeglazba.hr/renesansni-vrt-2019/, dok je za Dubrovčane osiguran određeni broj gratis ulaznica, ali isključivo uz najavu na mail angela@eventlab.hr ili pozivom na mob 098 873 122.

Pročitajte još

FRANO MAŠKOVIĆ VEČERAS I SUTRA U BURSI U predstavi ‘Na dnu oceana postoje neki svjetovi’

Dulist

[FOTO] Srednjoškolci se na zabavan način upoznavali s baštinom Dubrovnika

Dulist

U SUBOTU U TEATAR! Alma Prica u sapunici ‘Španjolski komad’

Dulist