Kultura

DUBROVAČKI PAVILJON U Veneciji održan umjetnički razgovor Angele Richter i Marthe Wilson

DUBROVAČKI PAVILJON U Veneciji održan umjetnički razgovor Angele Richter i Marthe Wilson

Najveći ovogodišnji međunarodni kulturni projekt u organizaciji Grada Dubrovnika i Umjetničke galerije Dubrovnik, grupna je izložba “Mjesto isprekidanih odlazaka” otvorena u Veneciji tijekom 58. Venecijanskog bijenalea, a izložba koja se može pogledati do 24. studenoga, okuplja troje međunarodno priznatih umjetnika s dubrovačkom adresom, Izvora Pende, Slavena Tolja i Marijanu Pende.

Na izložbenoj lokaciji, na adresi Tesa 100, Arsenale Nord, u nedjelju, 23. lipnja, kao dio promocije ovog značajnog međunarodnog kulturnog projekta, održan je i umjetnički razgovor na kojemu je sudjelovala slavna teoretičarka i redateljica, njemačka umjetnica hrvatskog podrijetla Angela Richter te njujorška umjetnica i jedno od najvećih imena performansa danas, Martha Wilson. Umjetnički razgovor moderirala je Mercy Bona Pavelić, predsjednica i osnivačica umjetničke zaklade „Face Croatia Program“.

Tema umjetničkog razgovora bila je umjetnost i aktivizam u umjetnosti, feminizam i položaj ženskih umjetnica u današnjem vremenu, točnije na kulturno-umjetničkoj sceni danas. Umjetnice su razgovarale i o mogućnostima umjetnosti kao o sredstvima za društvene promjene, kao i položaju umjetnica i feminizma u svijetu umjetnosti danas, a tematiku su pojašnjavale kroz primjere iz osobnog iskustva odnosno vlastitog umjetničkog djelovanja.

Pročitajte još

NOVA KNJIGA MARA JOVIĆA ‘Totus tuss’ – filozofski osvrt na vječne teme

Dulist

BESPLATNI CVJETNI KONCERT Povodom Dana planeta Zemlje manifestacija u Ljetnikovcu Crijević Pucić

Dulist

NOVA PREMIJERA KOLARINA ‘Matrimonijo’ kao hommage Žuži Egrenyi i Jozu Lovriću Jadrijevu

Dulist