Županija

Proizvođači, uključite se u inicijativu samostalnog plasmana mandarina!

Proizvođači mandarina mogu se prijaviti za Inicijativu samostalnog plasmana mandarina na javnim površinama diljem Hrvatske. Inicijativa, koja se provodi već treću godinu zaredom, uključuje proizvođače mandarina iz doline Neretve i jedinice lokalne samouprave, preko kojih se i dolazi do krajnjih kupaca.

-Pozivu Dubrovačko-neretvanske županije do sada se odazvao veliki broj OPG-ova i veliki broj jedinica lokalne samouprave, od kojih s mnogima nastavljamo uspješnu suradnju poput Jastrebarskog, Zadra, Skradina, Duge Rese, a pristižu odobrenja i drugih gradova i općina – istaknuli su iz županije.

Početak samostalnog plasmana mandarina na javnim površinama gradova i općina diljem Hrvatske, ove godine počinje 1. listopada i traje do 15. prosinca.

-Još jednom apeliramo na proizvođače da je preporuka Povjerenstva za mandarine da se sorte Ichimaru, Zorica rana i Iwasaki ne beru prije 20. rujna, za koje je laboratorijskim provjerama potvrđeno da zadovoljavaju uvjete Pravilnika o inspekcijskom nadzoru i kontroli usklađenosti voća i povrća s tržišnim standardima. Odgovornim ponašanjem spriječit ćemo plasman neuvjetne robe na tržište, u svrhu zaštite položaja proizvođača i cijene na tržištu – navode iz županije.

Svi zainteresirani proizvođači još uvijek se mogu javiti u županijski Upravni odjel za gospodarstvo i more, savjetniku Čedu Vučkoviću, tel: 020/351-482, mob: 098/344—998 ili mail: cedo.vuckovic@dnz.hr, koji će ih uputiti u detalje vezane za plasman mandarina i povezivanje s tržištem.

Riječ je o inicijativi nastaloj u suradnji Povjerenstva za mandarine Dubrovačko-neretvanske županije s LEADER mrežom Hrvatske i Udrugom gradova RH.

Izvor: Županija

Pročitajte još

Potpisani ugovori o financiranju programa sa sedam udruga civilnog društva

Dulist

Bekić: U Dnevnoj bolnici Metković do danas pregledano 1150 pacijenata

Dulist

LASTOVCI, DOĐITE NA JAVNU RASPRAVU! Izazovi očuvanja kvalitete života na otoku

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija