Aktualno

PROGRAM ZA DAN POBJEDE Izložba fotografija Mila Kovača i Zvonimira Pandže, koncert DSO-a…

Grad Dubrovnik u suradnji s Muzejom Domovinskog rata Dubrovnik, Dubrovačkim simfonijskim orkestrom, Kazalištem Marina Držića, Dubrovačkim ljetnim igrama i Kinematografima Dubrovnika organizira dvodnevni program proslave Dana pobjede i domovinske zahvalnosti i Dana hrvatskih branitelja.

Program, kojim se obilježava 28. obljetnica vojno-redarstvene akcije ‘Oluja’, započinje ovog petka 4. kolovoza, u tvrđavi Imperijal na Srđu. Za posjetitelje i javnost, u Muzeju Domovinskog rata Dubrovnik bit će priređena virtualna izložba ‘Dani ponosa 1991.-1995.’, autorice Varine Jurice Turk. Izložbu čini više od 260 odabranih fotografija iz Muzejske zbirke koje su  raspoređene u četiri kronološko tematske cjeline:  Stradanje i herojska obrana Dubrovnika (listopad-prosinac 1991.), Oslobađanje hrvatskog juga (svibanj-listopad 1992.), VRO Oluja 1995., i Hrvatski branitelji. Razgledavanje će biti organizirano uz stručno vodstvo, u dva termina, u 19 i 20 sati. Istodobna događanja na dubrovačkom području, u vrijeme i nakon Oluje, prikazana su fotografijama Mila Kovača i Zvonimira Pandže, fotoreportera dubrovačkog dopisništva ‘Slobodne Dalmacije’.

Na sam Dan pobjede, u subotu 5. kolovoza ispred crkve sv. Vlaha već tradicionalno, održat će se koncert Dubrovačkog simfonijskog orkestra uz ravnanje maestra Ivana Huta i sopranisticu Martu Hut, a građani i posjetitelji u ovoj će prigodi moći uživati u glazbenim izvedbama tenora, Stijepa Gleđa Markosa.

Koncertu DSO-a prethodit će virtualna izložba ‘Dani ponosa 1991.-1995.’. Misa za Domovinu biti će služena u Katedrali Uznesenja Blažene Djevice Marije.

Foto Ilustracija koncert iz 2019. godine

blank

Pročitajte još

HZJZ O RIZICIMA Što je fentanil i zašto je toliko opasan?

Dulist

Pater Mirko Nikolić predvodio svetu misu uz blagdan zaštitnika policajaca

Dulist

INSPEKCIJA NALOŽILA Vićan mora ukloniti ogradu koja priječi pristup pomorskom dobru!

Dulist