Aktualno

PROGRAM ZA DAN POBJEDE Izložba fotografija Mila Kovača i Zvonimira Pandže, koncert DSO-a…

Koncert dan pobjede 1

Grad Dubrovnik u suradnji s Muzejom Domovinskog rata Dubrovnik, Dubrovačkim simfonijskim orkestrom, Kazalištem Marina Držića, Dubrovačkim ljetnim igrama i Kinematografima Dubrovnika organizira dvodnevni program proslave Dana pobjede i domovinske zahvalnosti i Dana hrvatskih branitelja.

Program, kojim se obilježava 28. obljetnica vojno-redarstvene akcije ‘Oluja’, započinje ovog petka 4. kolovoza, u tvrđavi Imperijal na Srđu. Za posjetitelje i javnost, u Muzeju Domovinskog rata Dubrovnik bit će priređena virtualna izložba ‘Dani ponosa 1991.-1995.’, autorice Varine Jurice Turk. Izložbu čini više od 260 odabranih fotografija iz Muzejske zbirke koje su  raspoređene u četiri kronološko tematske cjeline:  Stradanje i herojska obrana Dubrovnika (listopad-prosinac 1991.), Oslobađanje hrvatskog juga (svibanj-listopad 1992.), VRO Oluja 1995., i Hrvatski branitelji. Razgledavanje će biti organizirano uz stručno vodstvo, u dva termina, u 19 i 20 sati. Istodobna događanja na dubrovačkom području, u vrijeme i nakon Oluje, prikazana su fotografijama Mila Kovača i Zvonimira Pandže, fotoreportera dubrovačkog dopisništva ‘Slobodne Dalmacije’.

Na sam Dan pobjede, u subotu 5. kolovoza ispred crkve sv. Vlaha već tradicionalno, održat će se koncert Dubrovačkog simfonijskog orkestra uz ravnanje maestra Ivana Huta i sopranisticu Martu Hut, a građani i posjetitelji u ovoj će prigodi moći uživati u glazbenim izvedbama tenora, Stijepa Gleđa Markosa.

Koncertu DSO-a prethodit će virtualna izložba ‘Dani ponosa 1991.-1995.’. Misa za Domovinu biti će služena u Katedrali Uznesenja Blažene Djevice Marije.

Foto Ilustracija koncert iz 2019. godine

Plakat Dan pobjede

Pročitajte još

OD SRIJEDE NA KIOSCIMA Čeka vas novi broj DuLista!

Dulist

PELJEŠKA TRPEZA Mali raj za gurmane u Dračama

Dulist

ORSAN NE RADI, ŠTEKA I KOMOLAC Njirić: ‘Gorivo tankamo u bidone, nema druge! Sramota!’

Ivana Mijić Vulinović