Hrvatska

PROGNOZA DHMZ-a Idućih dana kiša, kiša i još malo kiše

PROGNOZA DHMZ-a Idućih dana kiša, kiša i još malo kiše

Prosinac je već u mnogim krajevima bio vrlo kišovit, lokalno i s grmljavinskim nevremenima, tučom i pijavicama. Najviše je oborine od početka mjeseca palo na dijelu sjevernog Jadrana, primjerice u Krku gdje je oboren apsolutni dnevni maksimum od početka mjerenja, ističu iz DHMZ-a.

Promjenljivo vrijeme nastavlja se sve do kraja vikenda zbog premještanja prostrane ciklone koja do nas stiže iz zapadnog Sredozemlja, a čije je porijeklo s Atlantika zbog čega povlači veliku količinu vlage.

U sutrašnjoj najavi ističu:

Oblačno uz povremenu oborinu, glavninom u noći i ujutro. U unutrašnjosti će padati uglavnom susnježica i snijeg, a na Jadranu kiša, lokalno uz malo snijega nošenog jakom burom.

Poslijepodne će se naoblaka ponegdje duž obale djelomično raskinuti. Vjetar slab, u Podravini i Slavoniji umjeren sjeverozapadni.

Na Jadranu će puhati umjerena do jaka bura, na sjevernom dijelu s olujnim udarima, a u južnoj Dalmaciji umjeren sjeverozapadnjak.

Temperatura zraka na kopnu uglavnom od -2 do 4, na sjevernom Jadranu od 6 do 11, a u Dalmaciji najniža od 7 do 13 i najviša od 10 do 15 °C.

Pročitajte još

UPOZORENJE BANAKA Na Veliki petak neće provoditi platne transakcije

Dulist

NAGLA PROMJENA VREMENA Jutros snijeg u središnjoj Hrvatskoj

Dulist

DAN NARCISA Hrvatska među vodećim zemljama EU u prevenciji raka dojke

Dulist