Politika

PROFESORICI SE PRIDRUŽIO I PROFESOR Uz Šuicu, i Legaz bi u Europu!

suica legaz

Igor Legaz i Dubravka Šuica jedini su Dubrovčani na listama za Europski parlament. Državno izborno povjerenstvo objavilo je, naime, pravovaljane kandidacijske liste za izbor članova u Europski parlament iz Republike Hrvatske. Tako su na ukupno 25 kandidacijskih lista samo dva imena iz Dubrovnika.
Profesor Igor Legaz predsjednik je Udruge Divlja liga vaterpolo te najpoznatiji dubrovački borac za pomorsko dobro. Na izbore za Europski parlament, koji se održavaju 9. lipnja 2024. godine, Legaz izlazi s Dalmatinskom akcijom. Među 12 kandidata, profesor Legaz zauzeo je peto.
Bivša dubrovačka gradonačelnica, danas potpredsjednica Europske komisije Dubravka Šuica pozicionirala se visoko na listi Hrvatske demokratske zajednice. Na drugom je mjestu, odmah iza predsjednika stranke Andreja Plenkovića tako da je njen ponovni mandat i više nego izvjestan.
Ni Dubrovačko-neretvanska županije nije ništa bolje zastupljena na listama. Tako su naši predstavnici tek Mostovci Božo Petrov, kao nositelj liste koalicije stranaka Most, Hrvatski suverenisti i Hrvatska stranka prava te Nikola Grmoja, kao peti na listi ove koalicije.
Spomenut ćemo i Ivana Pernara, koji ima adresu u Cavtatu te je prvi na listi svoje stranke, stranke Ivana Pernara.

Pročitajte još

Knežević iz Sabora: ‘Zakoni i Ustav sprječavaju smjenu sudaca i državnih odvjetnika koji ne rade svoj posao’

Dulist

Franković je od danas saborski zastupnik: ‘I dalje ću braniti boje našeg grada’

Dulist

Konstituiran novi saziv Sabora, Jandroković treći put predsjednik

Dulist