Aktualno

Prof. Salčić: Čak 70 posto žena pretrpjelo je neki oblik nasilja

U organizaciji Udruge za mlade Maro i Baro te profesorice psihologije Suade Salčić, a u suradnji s učenicima Gimnazije Dubrovnik i Povjerenstva za ravnopravnost spolova Dubrovačko-neretvanske, u Centru za mlade Dubrovnik u srijedu prigodnim programom obilježen je Međunarodni dana borbe protiv nasilja nad ženama.

Program je osmislila, mentorirala i moderirala prof. Salčić, uz čiju su pomoć učenici Gimnazije Dubrovnik kroz kratki dramski prikaz obradili temu nasilja u obitelji i nasilja u intimnim vezama kao i uvriježene stereotipe o nasilju, koje su dodatno predstavili ostali učenici kroz prezentaciju. Sudjelovali su: Adna Hebib, Paula Japunčić, Lorena Kukulj, Luka Vodopija, Demijan Vicelić, Tijana Stojanović, Mirna Milić i Vlaho Šeparović.

Kroz predavanje prof. Salčić istaknula je kako je čak 70 posto žena u svijetu tijekom života pretrpjelo neki oblik nasilja. Naglasila je kako žrtve trebaju znati da postoji rješenje te da je kroz savjetodavnu pomoć potrebno osvijestiti kako krivnja nije na žrtvi.

Gošća predavačica je bila izvršna direktorica Udruge za promicanje civilnog društva Bonsai Anja Marković koja je predstavila primjere žena koje su na izniman način pridonijele društvu, ali i koje su zbog toga što su žene bile minorizirane i kritizirane.

Nakon predavanja uslijedila je rasprava svih sudionika: predstavnika PU dubrovačko-neretvanske, Zavoda za javno zdravstvo Dubrovačko-neretvanske županije, Centra za socijalnu skrb, ravnatelja srednjih škola, Povjerenstva za ravnopravnost spolova Dubrovačko-neretvanske županije i mladih.

Aktivnost je organizirana u sklopu projekta „Informadur – Informativni centar za mlade grada Dubrovnika 2.0“, financiranog od strane Središnjeg državnog ureda za demografiju i mlade.

Pročitajte još

FRA STIPE NOSIĆ ‘Kuća u našem vrtu čekala je na obnovu 40 godina. Taksisti nisu bili protiv dizalice na Paščari’

Dulist

VREMENSKA PROGNOZA Južina i česta kiša uz iznadprosječno visoku temperaturu

Dulist

Joe Biden i službeno postao 46. predsjednik SAD, evo što je rekao u inauguracijskom govoru

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija