Aktualno

Stjepan Ćosić imenovan dekanom Fakulteta hrvatskih studija

Stjepan Ćosić imenovan dekanom Fakulteta hrvatskih studija

Prof. dr. sc. Stjepan Ćosić imenovan je dekanom kao privremenim ravnateljem ustanove Fakulteta hrvatskih studija Sveučilišta u Zagrebu, stoji u odluci Senata Sveučilišta u Zagrebu donesenoj na 8. redovitoj sjednici u ak. god. 2020./2021., u utorak 16. ožujka 2021.

Naime, na temelju dobivene suglasnosti rektor Sveučilišta u Zagrebu prof. dr. sc. Damir Boras razriješio je prof. dr. sc. Pavu Barišića položaja dekana kao privremenoga ravnatelja ustanove te​ novim dekanom imenovao prof. dr. sc. Stjepana Ćosića.

Odluka je stupila na snagu 16. ožujka 2021.

Prof. dr. sc. Stjepan Ćosić od 1988. do 1992. predavao je povijest u osnovnim i srednjim školama u Dubrovniku, a od 1992. do 1995. radio je kao arhivist u Državnom arhivu u Dubrovniku. U tom je razdoblju završio postdiplomski studij Sveučilišta u Zagrebu Kulturna povijest istočne obale Jadrana. Doktorirao je 1997. na Filozofskome fakultetu u Zagrebu s temom Dubrovačko područje od sloma Republike do 1848. Od 1995. do 2003. bio je istraživač je u Zavodu za povijesne znanosti HAZU u Dubrovniku. Od 2000. godine predavao je kolegije i na Sveučilištu u Dubrovniku, na diplomskim i doktorskim studijima povijesti, povijesne demografije i arhivistike. Urednik je više svezaka časopisa, knjiga i monografija u izdanju Zavoda HAZU u Dubrovniku. Bavi se i arhivističkim temama, napose poviješću kartografije, heraldikom i historijskom geografijom. Bio je član i voditelj istraživačkih projekata financiranih od strane Ministarstva znanosti RH. Za svoj historiografski rad dobio je Nagradu Dubrovnika 1999. i Nagradu za znanost HAZU 2005.

Pročitajte još

PO MJERI GRAĐANA Tjedni pregled gradskih projekata

Dulist

[FOTO] BAHAT I NEKULTURAN A gdje nego na sred puta?

Dulist

SUTRA U GOSPINOM POLJU Motociklisti, policija vas poziva na poligon sigurne vožnje

Dulist