Grad

PRODAVAČI O NOVOJ GRUŠKOJ PLACI ‘Zelen i riba’ uvijek idu jedno s drugim!

collage gruz

Približava se otvaranje nove place s pomičnim krovom i novim bancima u Gružu. Jedan veliki trgovački centar u Župi dubrovačkoj izgrađen je u kraćem roku od ovog projekta, ali svi se nadaju završetku što prije. Međutim, ne na uštrb kvalitete izvedbe. Stoga smo odlučili popričati s prodavačima. Što misle o izgrađenom prostoru, hoće li biti više prometa i kada očekuju preseljenje? Kažu nam kako se nadaju što prije preseliti te da prostor bude bolji i primjerenijinego sada. Naime, rekli su i kako očekuju malo više prometa zbog blizine ribarnice iz razloga što idu jedno uz drugo.

Poznata prodavačica s gruške place Ana Bagoje govori kako izgradnja nove place traje jako dugo te kako je investicija velika.

-To se zapravo moglo napraviti za tri do četiri mjeseca samo da su mislili kako se radi. Oni ništa strašno tu nisu napravili, samo što su digli one tende i željeza. Nama nije bilo loše, a ovo što su natkrili, to nisu trebali tako pokrivati, trebali su staviti krov i napraviti kao što je to Revelin u Gradu. Ako je već to Dubrovnik, trebalo je obložit kamenom, staviti kupe i napraviti u sklopu ribarnice. Ne mogu sada ništa reći, ali osobno se meni ne sviđa. Svatko ima svoje mišljenje i razloga za razmišljanje. Mislim da one kamene stolove što su bili nije trebalo skidati, ali i ovi novi mi se čine dobri, kvalitetni – izjavila je Bagoje i istaknula kako misli da ih neće preseliti još za otprilike mjesec dana.

Ane BagojeMiše Miloslavić kaže kako bi ovu placu po pričama direktorice Sanitata trebali otvoriti za nekih mjesec dana.
– Novi lijepi prostor, novi banci, velika širina, mislim da će nam biti lijepo. Novi stolovi mi se jako sviđaju. Krasno, lijepo drvo, komodno, široko, za nas odlično – kaže Miloslavić.
Na pitanje hoće li s novim prostorom ‘skočiti’ i prodaja, govori kako možda i hoće. Posebno jer će se zelen opet prodavati kraj ribarnice.
– ‘Zelen i riba’ uvijek idu jedno s drugim – Ističe Miloslavić.

Mise Miloslavic close

O rokovima preseljenja našalio se gospar Ivo Pavlović.

– Bit će prvi lijevoga u mjesecu Limburgu – kaže nam Ivo Pavlović te nastavlja kako su im obećali da će se preseliti još 6. studenog prethodne godine.

– Prije pola godine su rekli brzo je preseljenje, ali evo još nismo to dočekali. Treba odraditi prvo tehnički pregled pa potom moramo izvlačiti brojeve za banke tako da će to sve skupa potrajati. Jučer sam prvi put tamo pošao vidjeti što se događa. Banci su dobri, ali mi se čini to zbijeno, međutim, vjerojatno će se to raširiti. Lijepo izgleda, bit će lijepo što se tiče kiše i sunca. Međutim, bit će jedan novi ‘veliki’ problem kojeg prije nije bilo, a to je da su sada napravili ‘tunel’ gdje će nastajati veliki propuh. Prije je bilo otvoreno pa bi izdušilo – rekao je Pavlović te nastavlja kako će biti malo problema s parkingom, ali kaže da će vjerojatno već nešto riješiti.

– Bitno je da imamo gdje ukrcati robu kada idemo doma. Ali parking je kao i sve ostalo, snađimo se. Ujutro neće istovar biti problem, na putu se uvijek do 6:30 moralo istovariti. Ako je tko iskrcao, iskrcao je, poslije 6:30 je platio kaznu – ispričao je Miloslavić i istaknuo kako će možda malo bolji biti financijski promet zbog toga što je blizu ribarnica.

– Sada kupe ribu i pođu doma. Malo je grubo radi auta i svega. Isto tako ako dođu ovdje, neće ići u ribarnicu ako im baš ne treba. Živimo u nadi da će biti bolje – kaže Pavlović.

Dao nam je i jednu zanimljivu informaciju koju je, kako kaže, načuo u vezi nove place. Naime, načuo je kako je prostor nove place poplavilo nedavno za vrijeme kiše. No, vjeruje kako će na kraju sve ispasti dobro.

Ivo Pavlovic 1

FOTO: Ivan Pozniak

 

 

Pročitajte još

Zamjenica Tepšić na panelu ‘Studiraj i treniraj’

Dulist

PROCJENA PRIHATNOG KAPACITETA GRADA Zimi 1.200 stanovnika uz 4 tisuće postelja koje zjape prazne!

Andrea Falkoni Račić

Pročelnica Ivana Brnin na panelu o Smart City rješenjima

Dulist