Aktualno

PRODAJA IDE, HRANA SE NE BACA U pulskoj pekarnici dva ‘kruha od jučer’ nude za 7 kuna

kruh

Jedna pulska pekarnica dosjetila se odlične ideje kako bi se smanjilo bacanje hrane, ali i pomoglo osobama slabijeg imovinskog stanja. Kako donosi Glas Istre, u njoj se može kupiti kruh star jedan dan (preciznije, pečen dan prije), ali i ostali proizvode od jučer, po popularnoj cijeni – sedam kuna. Dva jučerašnja kruha platit ćete u ovoj pekari upravo taj iznos, a i s drugim je proizvodima identična situacija.

-Moj pokojni muž došao je do te ideje, a ja sam je zadržala u praksi, ima tome dugi niz godina – rekla je za Glas Istre vlasnica pekare koja smatra da bi i druge pekare kao ideju, mogle preuzeti ovu praksu. U ova teška vremena ti se proizvodi prodaju u velikoj količini.
-Kruh – ruža kod nas inače košta devet kuna, a pakovana dva takva kruha, sutradan, bit će sedam. Sve što nam ostane, pakirano po dva, bez obzira na cijenu u redovnoj prodaji, prodajemo po sedam kuna i tako nam je lakše. Rijetko nam ostaje tih proizvoda, uglavnom se sve proda. Ono što eventualno ostane ide u otpis. Ima ljudi, a najčešće su to žene, koje uzmu po četiri, pet paketa. Kažu mi da ih zamrznu i vade, po potrebi, tostiraju ili stave u pećnicu i da im bude kao svježi. Starije žene su i inače domišljate – rekla je dalje vlasnica ove pekarnice te ističe kako im cijena za kruh od jučer može pokriti barem brašno, ali sve je bolje, zaključila je, nego baciti.

Pročitajte još

Kaos u Zračnoj luci Split, otkazani svi letovi!

Dulist

Pronađeni Česi nestali na području vrha Sveti Ilija u Orebiću

Dulist

UKLJUČEN HELIKOPTER HRZ-A Češki državljani nestali na području vrha Sveti Ilija u Orebiću

Dulist