Crna kronika

PROČITAJTE Preporuke MUP-a za ljetnu sezonu

Policija MUP

Obzirom da je turistička sezona u punom jeku i da na području Policijske uprave dubrovačko-neretvanske boravi veliki broj domaćih i stranih gostiju, iz Policijske uprave dubrovačko-neretvanske sugrađanima kao i turistima uputili su nekoliko korisnih savjeta.

Zbog povećanih gužvi na graničnim prijelazima, a posebno na graničnom prijelazu Metković – Doljani, gdje se vrhunac povećanja prometa i stvaranja gužvi tek očekuje, iz MUP-a podsjećaju građane da za prelazak granice mogu koristiti i granične prijelaze Nova Sela i Mali Prolog.

Također, zbog pojačanog intenziteta prometa na cestama čime se povećava i opasnost od prometnih nesreća, pozivaju sve sudionike u prometu na poštivanje prometnih propisa i međusobno tolerantno ponašanje te da brzinu kretanja vozila prilagode uvjetima na kolniku i da poštuju ograničenja brzine.

U cilju što veće sigurnosti u cestovnom prometu također apeliraju i na najugroženije sudionike u prometu i to mopediste i motocikliste da koriste zaštitne kacige, pješake da koriste pješačke prijelaze, a ostale sudionike u prometu na njihovo uvažavanje.

– Bez obzira što naša Policijska uprava ne bilježi veliki broj kaznenih djela iz oblasti tzv. turističkog kriminaliteta, pozivamo građane i turiste na dodatni oprez te da vode računa o svojim osobnim stvarima kao što su torbe, novčanici, mobiteli, fotoaparati i dr., prilikom odlaska na plažu, u razne ugostiteljske objekte i mjesta na kojem se okuplja veći broj ljudi – poručuju iz PU dubrovačko-neretvanske.

Također, pozivaju i nautičare da se pridržavaju pravila sigurnosti plovidbe, a posebno zabrane glisiranja na udaljenosti manjoj od 300 metara od obale.

Pročitajte još

PREMINUO OTAC TOŠE PROESKOG Sestra pokojnog pjevača oprostila se emotivnom porukom

Dulist

VEĆ IMA DVIJE PRAVOMOĆNE PRESUDE Vozio pijan i pod zabranom, oduzeto mu vozilo

Dulist

Moldavac i Bugarin u bunkeru kombija pokušali prokrijumčariti pet osoba

Dulist