Aktualno

Pročistač će poskupiti vodu za kunu

Izgradnja pročistača vode u sklopu projekta gradnje HE Ombla (ili mimo njega) građanima će poskupiti vodu za maksimalno 1 kunu.

Rekao je to direktor dubrovačkog Vodovoda Pero Mišković na jutrošnjem kolegiju komunalaca. Istaknuo je kako će se dodatnim angažmanom to opterećenje možda još smanjiti, no ono, već sada se može reći, neće biti veće od jedne kune.

Izrazio je međutim bojazan, sukladno najavama aktualne Vlade RH, kako se HE Ombla neće graditi.
– Čuli smo pute medija da ova Vlada nije za izgradnju Hidroelektrane Ombla – istaknuo je Mišković, naglasivši kako se krajem ovog mjeseca s predstavnicima HEP-a kao investitorima projekta trebao održati sastanak na kojemu bi Vodovod predstavio dodatno urađene analize.

A pročistač je Dubrovniku od iznimne važnosti budući da bi se njime riješilo zamućenje vode uslijed velikih količina oborina.
No, zamjenik gradonačelnika Niko Šalja istaknuo je kako nije baš izričito nigdje rečeno kako Vlada odustaje od projekta, te da ne vidi opravdanih razloga za negativno iznesene stavove. U svakom slučaju, rekao je Grad Dubrovnik će se sam pobrinuti za izgradnju pročistača vode, ukoliko se odustane od Omble. A u tom slučaju morat će se snaći i za njegovo financiranje.

Pročitajte još

Humanitarna akcija Dubrovačke biskupije za kupnju tri aparata za ginekološki odjel

Dulist

Biskup Glasnović u sv. Mihajla predvodi misno slavlje za palijativne bolesnike

Dulist

Spomenica Domovinske zahvalnosti Nikici Lazareviću i Ivu Papcu

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija