Kultura

“Prizori s jabukom” Ivane Sajko gostuju u Tivtu

Premijerni dramski naslov prošlogodišnjih Dubrovačkih ljetnih igara „Prizori s jabukom“ autorice i redateljice Ivane Sajko odigrat će se 2. kolovoza u sklopu Festivala mediteranskog teatra „Purgatorije 2012.“, u Tivtu s početkom u 21:30 sati, čime se nastavlja niz uspješnih gostovanja ove predstave.

Suvremena drama „Prizori s jabukom“ nagrađivane hrvatske spisateljice Ivane Sajko, za temu uzima priču o muškarcu i ženi koji uzgajaju jabuku u svom rajskom vrtu, i ona zbog neviđene ekološke katastrofe dolazi u opasnosti te oni pokušavaju sve učiniti kako bi spriječili njenu propast, a uspješno je izvedena na prošlogodišnjim, 62. Igrama u palači Sponza. Temu izgona iz raja autorica je realizirala uz pomoć Alena i Nenada Sinakuza, koji su zaslužni i za glazbu u predstavi. Dramaturgiju potpisuje Sandro Šiljan, kostimografiju Zjena Glamočanin, a za pokretne slike zaslužan je Simon Bogojević Narath.

"Prizori s jabukom" praizvedeni su u Bernu 2009. godine i čine drugi dio trilogije započete predstavom „Rose is a rose is a rose is a rose“. Predstava je također gostovala na Međunarodnom festivalu malih scena u Rijeci u svibnju te u zagrebačkom Teatru &TD u lipnju ove godine. Festival Mediteranskog teatra "Purgatorije", u organizaciji Centra za kulturu Tivat, posjetiteljima nudi izložbe, kazališne predstave, filmske projekcije i koncerte, a održava se od 1. srpnja do 31. kolovoza.

DLJI

Pročitajte još

UZ FILM ATILLE AKSOJA ‘Brodovi’ Tajme Guzin ‘zaplovili’ u foyeru Kazališta

IVANA JELAČA O PROJEKTU MUZA KOJI VRAĆA U ŽIVOT DUBROVAČKE LJETNIKOVCE: Kreativni proces trajao je punih godinu dana i doveo nas je do neočekivanog

Dulist

‘Služavke i gospođe’ Milana Milišića u Lerovom ‘Čitanju Grada’

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija