Crna kronika

PRIZNAO DIO KRIVNJE Miloglav: Osumnjičenom za dvostruko ubojstvo u Pločama istražni zatvor, samo za smrt dječaka mogao bi dobiti visoku kaznu

PRIZNAO DIO KRIVNJE Miloglav: Osumnjičenom za dvostruko ubojstvo u Pločama istražni zatvor, samo za smrt dječaka mogao bi dobiti visoku kaznu

Muškarac je priveden zbog sumnje u tri kaznena djela teškog ubojstva na štetu maloljetne osobe, za ubojstvo brata i zbog nedozvoljenog držanja eksplozivnih tvari. On je ispitan u PP Ploče gdje se branio šutnjom, međutim, danas je pred Županijskim državnim odvjetnikom ukratko iznio obranu s tim da nije odgovarao na postavljena pitanja. Nakon toga priveden je dežurnome sucu istrage koji mu je odredio istražni zatvor od mjesec dana i to iz dvije zakonske osnove. Prva je opasnost od ponavljanja kaznenog djela s obzirom na težinu kaznenih djela koja su počinjena, a druga zakonska osnova koja se izuzetno rijetko određuje je ta da postoje osobito teške okolnosti kaznenog djela u odnosu na djelo teškog ubojstva djeteta za što je predviđena kazna zatvora od najmanje deset godina ili dugotrajni zatvor – rekao je sudac istrage i glasnogovornik Županijskog suda Dubrovnik Pero Miloglav nakon današnjeg privođenja muškarca osumnjičenog za dvostruko ubojstvo u Pločama.

Osumnjičeni je dobio odvjetnika po službenoj dužnosti iz Ploča Nedjeljka Tutavca koji je bio prisutan njegovom ispitivanju. Sudac Miloglav naglasio je kako ne može iznositi detalje obrane, ali da može istaknuti kako je osumnjičeni ‘ne u cijelosti, ali u bitnome’ priznao počinjenje djela. Dodao je kako su kod njega pronašli automatsku pušku i streljivo.

-Brata i maloljetnika rođenog 2005. usmrtio je s više hitaca. Posebno je teška okolnost ta što je nakon svih ispaljenih hitaca on u obje osobe ispalio po još jedan hitac da bude siguran da su mrtvi. Na ovom području ne pamtimo ovaku tragediju da je netko ubio dijete. Maksimalna kazna zatvora za ovo kazneno djelo na štetu djeteta je do 40 godina zatvora – naglasio je Miloglav.

Podsjetimo, muškarac osumnjičen da je proteklog petka u Pločama počinio dvostruko ubojstvo usmrtivši svog brata te maloljetnog susjeda priveden je danas, u jutarnjim satima na dubrovački sud. Naime, kako ističu iz policije, osumnjičeni 47-godišnjak je uz kaznenu prijavu za kaznena djela teško ubojstvo, ubojstvo i nedozvoljeno držanje eksplozivne tvari dovesen na ispitivanje u Županijsko državno odvjetništvo.

Neslužbeno doznajemo kako će odvjetnik iz Ploča koji je osumnjičenom određen po službenoj dužnosti u ponedjeljak zatražiti razrješenje sa slučaja s obzirom na okolnosti slučaja i male sredine u kojoj se na njega vrši pritisak. Dodajmo i da je sam osumnjičeni zatražio da mu se dodijeli odvjetnik iz Dubrovnika s obzirom na okolnosti.

Pročitajte još

HTIO POMOĆI PRIJATELJU, NA KRAJU JE POKRADEN Pustio ga u stan, on mu ukrao nakit

Dulist

Sudac istrage odbio odrediti istražni zatvor maloljetnim nasilnicima iz Uvale

Dulist

OTKRIVENO ZLOČINAČKO UDRUŽENJE U Hrvatsku prokrijumčarili najmanje 305 kilograma marihuane

Dulist