Crna kronika

[FOTO/VIDEO] Muškarac osumnjičen za dvostruko ubojstvo u Pločama priveden na dubrovački sud

[FOTO/VIDEO] Muškarac osumnjičen za dvostruko ubojstvo u Pločama priveden na dubrovački sud

Muškarac osumnjičen da je proteklog petka u Pločama nešto iza 8.30 počinio dvostruko ubojstvo usmrtivši svog brata te maloljetnog susjeda priveden je ove subote na dubrovački sud. Podsjetimo, nakon više dojava građana, policijski su službenici nešto iza 8.30 sati proteklog petka uočili vozilo koje su doveli u vezu s počiniteljem, ispalili su hiceve u zrak jer je osumnjičena osoba bila naoružana automatskim oružjem. Kako je na konferenciji za medije istaknuo Zoran Tikvica, voditelj Službe kriminalističke policije PU dubrovačko-neretvanske, operativno se odmah postupalo. Na dvama lokacijama su, nažalost, pronađena dva usmrćena tijela (16 godina i 52 godine). Utvrđeno je kako je maloljetnik usmrćen prvi, na putu do škole koja je bila vrlo blizu mjesta počinjenja. Druga žrtva je usmrćena nedugo nakon toga, na svom radnom mjestu gdje se bavio prodajom sekundarnih sirovina. Obje su žrtve usmrćene s više hitaca.

-Vrlo brzo došlo se do saznanja da je blizu oba događaja, koji su udaljeni na kilometar zračne linije, bilo zamijećeno vozilo bijele boje marke Jugo. Nakon toga, na magistralnoj cesti D8 u Opuzenu, blizu benzinske crpke, zamijećeno je jedno takvo vozilo. Prva policijska patrola koja je pristupila tom mjestu, zatekla je tamo mušku osobu izvan vozila s automatskom puškom u ruci – ispričao je Tikvica.

Kako je dalje istaknuo, nad njime su uporabljena sredstva prisile, neutraliziran je i priveden u prostorije PP Ploče na daljnje kriminalističko istraživanje kao osumnjičena osoba za ta dva kaznena djela. Tijekom petka su izvršeni očevidi na tijelima žrtava, kao i na tijelu počinitelja. U tijeku su i pretrage vozila kojim se koristio počinitelj, kao i pretraga stana. Nakon toga će biti učinjeno i ispitivanje osumnjičenika koji se dovodi u vezu s počinjenjem navedenog kaznenog djela. Iz Policije su potvrdili da je postojao rodbinski odnos između žrtve (1971.) i počinitelja (1975.) te su i jedan i drugi bili  evidentirani kao počinitelji raznih prekršaja. Između njih je dolazilo do sukoba prije 15 godina, ti događaji su evidentirani i kriminalističko je istraživanje završeno. Posljednjih godina, riječima načelnika Policijske uprave Ivana Pavličevića, policija nije imala dojava o narušenim odnosima između počinitelja i starije žrtve. Načelnik Pavličević je dodao i kako postoji veza između počinitelja i malodobne žrtve. Naime, roditelji malodobne žrtve su do prije određenog vremena bili susjedi i između njih je evidentiran jedan događaj kojeg je policija procesuirala prije više od osam godina.

Pročitajte još

Napustio nas je Nikša Bender, dugogodišnji turistički djelatnik

Dulist

Vozio pijan i bez važeće vozačke dozvole

Dulist

NIJE OBAVIO PREGLED, VOZIO POD UTJECAJEM DROGA… ‘Zaradio’ kaznu od 3.303 eura

Dulist