Aktualno

PRIZNANJE DUBROVČANINU Kardiokirurgu Ivu Martinoviću Nagrada Hessena

PRIZNANJE DUBROVČANINU Kardiokirurgu Ivu Martinoviću Nagrada Hessena

Dubrovčanin dr. Ivo Martinović, kardiokirurg sa Sveučilišne bolnice u Marburgu, dobitnik je najviše nagrade i priznanja za posebna dostignuća građana stranog podrijetla njemačke Savezne države Hessen.

Uz još jednu Hrvaticu, privatnu poduzetnicu Suzanu Flanz iz Slavonskog broda, prvi je Hrvat koji je primio to priznanje na svečanosti u utorak 5. lipnja u dvorcu Biebrich u Wiesbadenu. Dr. Martinović je nagradu dobio za posebna dostignuća na polju medicine a Suzana Flanz za poduzetništvo, piše Fenix Magazin.

Nagradu su mu uručili državni ministar za socijalna pitanja i integracije Stefan Grüttner i Jumas Medof, predjednik Vijeća stranaca grada Frankfurta.

Najvišu nagradu Hessena za posebna dostignuća uspješnim građanima stranog podrijetla prvi put je dobilo dvadeset pojedinaca koji dolaze iz četrnaest zemalja svijeta, od kojih je dvoje iz Hrvatske.

U šesteročlanom žiriju za odabir pojedinaca koji su nagrađeni najvišom nagradom za građane stranog podrijetla bili su predstavnici Vijeća stranaca iz Frankfurta na Majni, Bad Homburga, Bensheima i Friedrichsdorfa.

U obrazloženju nagrada uz ostalo stoji kako je kardiokirurg dr. Ivo Martinović prvi u Europi izveo seriju ugradnje višestrukih bypassa na pacijentima sa minimalnim tjelesnim prorezom za operaciju dok je Suzana Flanz, vlasnica tvrtke Ekoma koja uspješno radi na poslovima montaže i izgradnje različitih industrijskih i energetskih postrojenja.

Pročitajte još

[FOTO] Katji Bakija dodijeljeno Priznanje Doma Marina Držića

Dulist

TURISTIČKE BROJKE U DUBROVNIKU ‘Odličan početak sezone’

Dulist

16 ROTACIJA TJEDNO AMSTERDAM – DUBROVNIK Značajno povećanje broja letova nizozemskog avioprijevoznika

Dulist