Sport

PRIZNANJA KLUBA Ovo su najbolje atletičarke i atletičari Dubrovnika!

PRIZNANJA KLUBA Ovo su najbolje atletičarke i atletičari Dubrovnika!

Iza Atletskog kluba Dubrovnik uspješna je godina. Klub je zahvaljujući postignućima svojih atletičara i atletičarki u 2015. godini zauzeo 28. mjesto na ljestvici od ukupno 75 atletskih klubova Hrvatske.
Na održanoj Skupštini AK Dubrovnik proglasio je i nagradio najbolje atletičarke i atletičare. Nagrada za Najboljeg atletičara u 2015. godini dodjeljena je Ivici Šakoti – za osvojeno drugo mjesto na PH na 100 km, te ulazak u Hrvatsku atletsku reprezantaciju i sudjelovanje na svjetskom i europskom prvenstvu na 100 kilometara u Italiji. Nagrada za najbolju atletičarku dodjeljena je Ivani Karačić za osvojeno četvrto mjesto na Dvoranskom prvenstvu za ml. juniorke, za osvojeno peto mjesto u disciplini troskok na Pojedinačnom PH za ml. juniorke, te šesto mjesto u skoku u dalj na istom natjecanju.

Najuspješnijom limačicom proglašena je Marta Musladin jer jednostavno rečeno osvojila je sve što se moglo osvojiti. Prvo mjesto na 60 metara i četvrto mjesto u skoku u dalj na Uskrsnom mitingu u Splitu, prvo mjesto u utrci na 60 metara i skoku u dalj na Prvenstvu Dalmacije za limačice, prvo mjesto na 60 metara i treće mjesto u skoku u dalj na Erste plavoj ligi u Splitu, prvo mjesto u utrci na 60 i 150 metara i u skoku u dalj na Božičnom mitingu, te prvo mjesto na 60 metara i treće u skoku u dalj na Međunarodnom mitingu u Čitluku.

Priznanje za ostvarene rezultate u 2015. godini dodjeljeno je Anđeli Gabrieli Curić za četvrto mjesto u bacanju kugle (3 kg) na Pojedinačnom PH, te Ani Plećaš za osvojeno treće mjesto u utrci na 60 metara i skoku u dalj na Prvenstvu Dalmacije za mlađe kadete – kadetkinje, te rezultate postignute na PH u Zagrebu.

Posebna nagrada za atletičara s najviše nastupa za klub dodjeljena je Anti Živkoviću koji je u samo šest mjeseci članstva u klubu nastupio na 30 različitih utrka u kojima je čak osam puta slavio kao pobjednik. Osim cestovnih utrka Ante Živković je sudjelovao i na planinskim utrkama i Prvenstvima Hrvatske, te u triatlonskim natjecanjima gdje je također ostvario zapažene rezultate.

Ove godine, Atletski klub Dubrovnik posebno priznanje dodijelio je Ivanu Rubenu Uroševiću za rad, trud i zalaganje, a prema riječima trenerice Darie Ljubojević Kabić Rubena i Martu s atletske staze može maknuti samo izrazito jaka kiša ili bolest.

Dodijelnjena su i dva priznanja za promicanje atletike i imena AK Dubrovnik – Danijelu Marušiću i Mariu Obuljenu za nastupe na hrvatskim i međunarodnim utrkama na kojima su promovirali klub i njegove aktivnosti.
Inače, na skupštini, održanoj 25. svibnja, izneseno je Izvješće o radu za prethodnu godinu i financijsko izvješće.

-Početak natjecateljske sezone obilježio je pad proračuna Grada Dubrovnika, što je utjecalo na rad i realizaciju natjecanja. Iako smo u 2015. godini imali manje nastupa na natjecanjima, osvojili smo više medalja nego u prethodnoj godini. Ukupno smo osvojili 71 medalju od čega 27 zlatnih, 26 srebrnih i 18 brončanih – kazala je trenerica Daria Ljubojević Kabić ističući kako bez obzira na uvjete u kojima klub radi i djeluje broj članova raste iz dana u dan.

-Trenutačno imamo oko 70 atletičara i atletičarki nižih uzrasta koji redovito treniraju, a sredinom 2015. godine počela se formirati seniorska ekipa. Njihovi rezultati i uspjesi su itekako vidljivi izapaženi ne samo u Gradu već i u državi. Tako da ove godine već imamo dva seniorska reprezentativca. Na što smo jako ponosni – kazala je Ljubojević Kabić.
Financijsko izvješće Atletskog kluba Dubrovnik iznio je Josip Karačić.
-Iz financijskog izvješća jasno se vidi nastavak dobrog gospodarenjem financijskim sredstvima kluba. Sve ono što smo potrošili, odnosno uložili vidi se na rezultatima i uspjesima naših članova. Osiguran je kontinuiran rad i odlazak djece na natjecanja – istaknuo je Karačić.
Financijsko izvješće je jednoglasno prihvaćeno.

Na održanoj Skupštini proširen je Izvšni odobor kluba za tri nova člana. Jednoglasno u Izvršni odobr kluba imenovani su Đuro Musladin, Mario Obuljen i Emanuel Volarić.

Pitanje izgradnje atletskog stadiona i ovaj je put bilo jedna od točaka o kojoj se raspravljalo i razgovaralo.
-Već neko vrijeme se radi na realizaciji projekta atletskog stadiona u našem Gradu. Mi i dalje forsiramo dvije lokacije i mogu reći kako ne nedostaje političke volje da se i to pitanje konačno riješi. Jedno od rješenja, a kako smo mogli i vidjeti po napisima u medijima Grad i Županija su se složili oko lokacije na glavici Babinog kuka gdje bi trebala krenuti izgradnja Turističke škole i atletskog stadiona. Naravno i dalje najprimjerenijim rješenjem smatramo Gospino polje koje je prirodni amfitetar i najidealnija lokacija za atletski stadion – zaključio je predsjednik Atletskog kluba Dubrovnik Ljubomir Medaković.

Pročitajte još

DRUGI DAN MITINGA Još tri medalje za PK Jug!

Dulist

OLMISSUM SLAVIO Square nije uspio izboriti majstoricu polufinala

Dulist

PRVI DAN ‘SWIM WARSA’ Šest medalja za Plivački klub Jug!

Dulist