Aktualno

PRIVREMENO OBUSTAVLJENI RADOVI U SOLINSKOJ Butuci: ‘Mirni smo 30 dana, onda se borba nastavlja’

PRIVREMENO OBUSTAVLJENI RADOVI U SOLINSKOJ Butuci: 'Mirni smo 30 dana, onda se borba nastavlja'

Radnici su se odjednom udaljili s gradilišta. Mislio sam možda jer je vikend. Inače su subotom znali raditi po cijeli dan. U međuvremenu stigao mi je e-mail od odvjetnika koji me obavijestio o donesenoj privremenoj mjeri – govori nam stanar Solinske ulice Dejan Butuci.Naime, nakon našeg razgovora u četvrtak o agoniji s kojom se posljednjih mjesec dana nosi on te njegovi susjedi, a uslijed izvođenja radova na gradilištu tik do njegove obiteljske kuće čime mu investitor namjerava oduzeti pravo služnosti jedinim prolazom do vrata vlastitog doma, dubrovački Općinski sud je konačno reagirao te donio odluku koja je Butucija doduše zaštitila na tek mjesec dana.

– Mjerom je odlučeno da sljedećih 30 dana ne smiju izvoditi radove na prolazu na kojeg imamo pravo služnosti. Nakon toga naša bitka se nastavlja – iznio je za DuList Butuci.

U nastavku donosimo ulomak donesene privremene mjere:

‘Zabranjuje se protivnicima osiguranja 1. i 2. provoditi promjene na nekretnini na kojoj je upravljena tražbina tako što im se zabranjuje izvoditi građevinske radove rušenja betonirane staze stepenica širine 1,22-1,32 m na čest.zem. 1117/9 i 1117/14 k.o. Dubrovnik kojima predlagatelji osiguranja 1. i 2. iz Solinske ulice pristupaju 2. i 3. etaži u zgradi 2483 k.o. Dubrovnik, kao i provedba pripremnih radnji u svrhu obavljanja tih radova na opisanom predmetu osiguranja.

Ova privremena mjera traje do pravomoćnog okončanja parničnog postupka po tužbi predlagatelja osiguranja 1. i 2. , radi opravdanja privremene mjere osiguranja, koju se predlagatelji osiguranja 1. i 2. obvezuju pokrenuti u roku od 15 dana od dana pravomoćnosti ovog rješenja o osiguranju.

Privremena mjera ima učinak rješenja o ovrsi i proizvodi sve pravne učinke uručenjem protivnicima osiguranja 1. i 2.’.

Pročitajte još

Gorana Stepanić i Pavel Gregorić održali predavanje ‘Lice i naličje retorike u djelu Nikole Vitova Gučetića’

Dulist

Policija za vikend pojačano nadzire najteže prometne prekršaje

Dulist

DONIRAJTE ZA MARIJA Velika akcija Udruge ‘Tata je tata’

Dulist