Hrvatska

PRIVEZALA IH KORONA U prvih šest mjeseci našim morem zaplovilo tek 15 cruisera

Zbog pandemije bolesti COVID-19 uvedene su mjere zabrane uplovljavanja brodova na međunarodnim kružnim putovanjima, što je izravno utjecalo na smanjenje broja stranih brodova za kružna putovanja u hrvatskim morskim lukama u ožujku 2020. i na njihov nedolazak u travnju, svibnju i lipnju 2020., piše Hrturizam.hr

U razdoblju od siječnja do lipnja 2020. ostvaren je pad broja stranih brodova za kružna putovanja u hrvatskim morskim lukama za 88,9% u odnosu na isto razdoblje 2019.

U prvih šest mjeseci 2020. strani brodovi za kružna putovanja ostvarili su pad broja putovanja za 94,5% i broja dana boravka na hrvatskom Jadranu za 91,5% u odnosu na isto razdoblje 2019. Broj putnika na tim brodovima u odnosu na isto razdoblje 2019. manji je za 99,1%.

U razdoblju od siječnja do lipnja 2020. u hrvatske morske luke uplovilo je šest stranih brodova za kružna putovanja, koji su ostvarili 15 kružnih putovanja. Na tim brodovima bilo je 3 737 putnika, koji su u Hrvatskoj boravili 47 dana.

Dvanaest putovanja ostvarili su brodovi pod zastavom Malte, dok je najveći broj putnika pristigao brodovima pod zastavom Italije (2 690 putnika).

Od ukupno 15 kružnih putovanja, 73,3% putovanja ostvareno je u Dubrovačko-neretvanskoj županiji, dok je ostalih 26,7% putovanja ostvareno u Istarskoj županiji.

Pročitajte još

Godišnja potrošnja ribljih proizvoda u Hrvatskoj porasla na više od 20 kilograma po osobi

Dulist

MUP o gužvama na graničnim prijelazima: Broj ulazaka ne odudara od prosjeka

Dulist

Cijepljeno 70 posto djelatnika ACI-ja

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija