Koronavirus u Hrvatskoj

PRISTIŽU OBAVIJESTI Otkazani događaji, zatvorena kina i bazen

c bazen12

U Dubrovniku se zbog situacije s koronavirusom u Hrvatskoj, a sukladno preporukama nadležnih služni otkazuju sva kulturna i sportska događanja.
Tako iz Kinematografa Dubrovnik javljaju kako Kino Sloboda i Dvorana Visia od danas, petak 13. ožujka do 13. travnja 2020. , neće raditi.
Otkazane su i radionice Doma Marina Držića.
-Sve polaznike naših radionica, likovnih, glazbenih i dramskih, za odrasle i za djecu, obavještavamo kako do daljnjega otkazujemo sve započete aktivnosti Doma Marina Držića. S obzirom da je zdravlje građana na prvom mjestu i vodeći se preporukama mjerodavnih tijela u vezi trenutne situacije s koronavirusom odgađamo sve navedene radionice do daljnjega. O ponovnom održavanju radionica javnost će biti pravodobno obaviještena – navode iz Doma Marina Držića.

Otkazan je i koncert učenika Umjetničke škole Luke Sorkočevića i Dubrovačkog simfonijskog orkestra koji se trebao održati večeras u tvrđavi Revelin. Dubrovačke knjižnice do daljnjega odgađaju sva događanja počevši od sutra, 14. ožujka 2020.

U Lazaretima je pak otkazano gostovanje književnika Nebojša Lujanovića, autora trenutno jednoga od najčitanijih hrvatskih romana ‘Južina’ koje se trebalo održati sutra u trećoj lađi.
-Dubrovačka baština d.o.o. koja upravlja kompleksom Lazareta (prvih pet lađa) te ljetnikovcem Bunić-Kaboga do daljnjega otkazuje sve najavljene aktivnosti, sve skupove i organizirana okupljanja – navode iz Dubrovačke baštine.
Iz plivačkog kluba Jug također obavještavaju kako je bazen zatvoren do daljnjega, što znači da nema ni treninga.
Upravni odbor Vaterpolskog kluba Jug Adriatic osiguranje je u skladu s preporukom Središnjeg državnog ureda za šport RH (SDUŠ) i Hrvatskog olimpijskog odbora (HOO) u svrhu zaštite sportaša i građana od koronavirusa (COVID – 19), kao i odluci Nacionalnog stožera civilne zaštite Republike Hrvatske o odgodi svih športskih natjecanja, donio odluku kako se deseto izdanje međunarodnog turnira Tomo 2020, koji se trebao održati na gruškom bazenu od 14. do 19. travnja, odgađa do daljnjeg.

O novom terminu odigravanja turnira raspravljat će se kad se stabilizira globalna zdravstvena situacija.

Pročitajte još

U Hrvatsku stiže milijun doza cjepiva protiv omikrona

Dulist

EPIDEMIOLOG KAIĆ O KORONAMJERAMA ‘One nam više ne trebaju’

Dulist

Capak otkriva hoće li se vratiti mjere zbog porasta oboljelih od koronavirusa

Dulist