Zanimljivosti

Prisjećanje na poginule suborce

veterani 4 gardijske 01

Tridesetak veterana 4.gardijske brigade iz Splita i Metkovića ove je subote odalo počast poginulim suborcima pok. Renatu Čoviću i pok. Vlahi Masloviću povodom 20. godišnjice pogibije kod Stona.

U dolasku veterani su posjetili grob pok. Renata Čovića u Slivnu gdje su položili cvijeće i zapalili svijeću. Kod spomen ploče pok. Renatu Čoviću u Gornjem Zatonu podignutoj na mjestu pogibije 1994. godine veterani su položili cvijeće i zapalili svijeću. Izblijedila slova na spomen ploči pok. Renatu nanovo su obojili u čemu ih nije spriječila niti kiša. Svetu misu za poginule branitelje u crkvi Sv. Petra i Pavla u Zaton Dolima predvodio je don Tihomir Šakota. Veterani su se u druženju prisjetili ratnih događaja i teških borbi sa nadmoćnijim neprijateljem.

Ivan Radnić priča kako mu je život spasila kaciga. U jeku neprijateljskog napada nekoliko metara dalje pala je minobacačka granata koja je ranila njih sedmoricu. U kacigi mu je ostao zaglavljen geler veličine 3 cm čiji vrh mu je ozlijedio glavu: „Krv mi se slijevala niz lice tako da nisam ništa vidio dok mi je pri svakom okretu glave ili dodiru kacige geler parao glavu i nanosio neoposivu bol…“
 

Pročitajte još

DJEČICA IZ ‘IZVIĐAČA’ Iznenađenje za tete i roditelje, Rim Tim Tagi Dim na Gracu

Ivana Mijić Vulinović

NA DANAŠNJI DAN 1944. Rođen dugogodišnji glumac KMD-a Krunoslav Šarić

Dulist

Nacionalni park Mljet uveo eko boxove za sve posjetitelje u svrhu očuvanja prirode i okoliša

Dulist