Aktualno

Pripremite ombrele, sutra moguća i obilnija kiša

Pripremite ombrele, sutra moguća i obilnija kiša

Promjena vremena je stigla, a i sutra nas očekuju oborine.

Prema prognozi HRT-a, u ponedjeljak će na Jadranu kiša biti još češća i obilnija nego u nedjelju, ponegdje i u obliku pljuskova s grmljavinom, a jugo će zamjenjivati bura s kojom u utorak slijedi razvedravanje, do kraja tjedna i novo naoblačenje. Osim kiše, ponegdje i obilnije, u najvišim kopnenim dijelovima past će i malo snijega pa ne zaboravite na obaveznu zimsku opremu, a one po nizinama u novome će tjednu vjerojatno razveseliti i nekoliko barem djelomice sunčanih dana, navodi Zoran Vakula za HRT.

Dunja Plačko-Vršnak iz DHMZ-a pripremila je prognozu po područjima.
U ponedjeljak će na jugu Hrvatske biti jakog juga, uz naoblačenje koje će poslijepodne donijeti I kišu, ponegdje i u obliku pljuskova s grmljavinom. Temperatura zraka uglavnom između 14 i 18 °C.”

Na Jadranu od utorka pretežno sunčano, ali I vjetrovito, uz jaku, na udare i olujnu buru, koja će u srijedu oslabjeti. Sa slabljenjem bure jutra će biti svježija, a dnevna temperatura neće se znatnije mijenjati.

Meteoalarm je za sutra za dubrovačko područje izdao žuto upozorenje zbog lokalno izraženijih pljuskova s grmljavinom i mjestimice jakog juga.

Pročitajte još

Gorana Stepanić i Pavel Gregorić održali predavanje ‘Lice i naličje retorike u djelu Nikole Vitova Gučetića’

Dulist

Policija za vikend pojačano nadzire najteže prometne prekršaje

Dulist

DONIRAJTE ZA MARIJA Velika akcija Udruge ‘Tata je tata’

Dulist