Sport

PRIPREME ZA EURO Dođite u Gruž podržati ‘Barakude’ prije Beograda!

PRIPREME ZA EURO Dođite u Gruž podržati 'Barakude' prije Beograda!

Hrvatska vaterpolska reprezentacija završila je pripreme u Zagrebu, a uoči puta na Europsko prvenstvo u Beogradu odigrat će još pripremni turnir u Gružu.

Podsjetimo, ‘Barakude’ su posljednjih nekoliko dana trenirale s Mađarima, protiv kojih su u prijateljskoj utakmici slavili s 14:10, a nakon dvodnevnog odmora okuplja se u Dubrovniku.

Naime, HVS je uoči Eura organizirao pripremni turnir u Gružu, a bitno je naglasiti kako će ulaz na sve utakmice biti besplatan.

Uz domaćina Hrvatsku na turniru će nastupiti Brazil Ratka Rudića, za koje nastupaju Jugaši Perrone i Vrlić, potom Crna Gora bivših Jugaša Nikole Janovića i Aleksandra Ivovića te Njemačka.

– Nakon Amerike, gdje smo napravili najveći dio posla, završili smo i drugi dio priprema. Ova tri dana u Zagrebu smo, nadam se, jako dobro iskoristili da neke stvari koje smo radili u Americi dovedemo do jednog višeg nivoa. Imali smo odličnog sparing partnera u reprezentaciji Mađarske, fenomenalnoj momčadi iz vrha svjetskog vaterpola. Zaista, ovim dijelom priprema mogu biti itekako zadovoljan. Nažalost, te ozljede koje nas prate su nekako poremetile mir u reprezentaciji, ali što je tu je. Ostali smo bez dva izuzetno važna igrača koji su nam puno značili u igri. Idemo u Beograd s 13 igrača koji će biti najbolji u ovom trenutku za hrvatsku reprezentaciju! – kazao je izbornik Ivica Tucak.

– Već 1. siječnja navečer okupljamo se u Dubrovniku. Slijedi završni dio priprema, turnir s reprezentacijama Crne Gore, Njemačke i Brazila. Nadam se da ćemo sve stvari, koje možemo u tom kratkom periodu napraviti, dovesti do još višeg nivoa te da ćemo Europsko prvenstvo dočekati spremni – istaknuo je Tucak, koji je dao svoju procjenu hrvatskih ambicija.

– Idemo s određenim ambicijama; želja je uvijek hrvatske reprezentacije pokušati ući u borbu za medalju. Bez obzira na silne probleme, mislim da imamo jednu dobru atmosferu. Ja sam umjereni optimist! – zaključio je Tucak.

Hrvatska u Beograd putuje 8. siječnja iz Tivta, a 10. siječnja otvara Europsko prvenstvo u beogradskoj Kombank areni utakmicom protiv domaćina.

Raspored utakmica na pripremnom turniru:
4. 1. 2016. – ponedjeljak
1. kolo
17:00 Njemačka – Crna Gora
18:20 Hrvatska – Brazil

5. 1. 2016. – utorak
2. kolo
11:00 Crna Gora – Brazil
12:20 Hrvatska – Njemačka

3. kolo
17:00 Njemačka – Brazil
18:20 Hrvatska – Crna Gora

Pročitajte još

OLMISSUM SLAVIO Square nije uspio izboriti majstoricu polufinala

Dulist

PRVI DAN ‘SWIM WARSA’ Šest medalja za Plivački klub Jug!

Dulist

Sestre Jurković brončane na Europskom veslačkom prvenstvu!

Dulist