Kultura

PRIPREME U TIJEKU Glumci Midsummer Scene festivala stigli u Grad

PRIPREME U TIJEKU Glumci Midsummer Scene festivala stigli u Grad

Nakon dvije godine, glumci Midsummer Scene festivala stigli su u Dubrovnik. Osmijesi na licima te veliko uzbuđenje najbolja su najava osmog izdanja jedinog hrvatskog kazališnog festivala na engleskom jeziku koji se održava od 21. lipnja do 5. srpnja.

-Nakon 2019. godine ponovno smo na Lovrjencu kada smo posljednji put izveli Romea i Juliju. U tom prostoru ovaj ansambl se posljednji put našao na Bermudi 2020. godine netom prije izbijanja pandemije tako da nam je ovo emocionalni povratak u prostor! – otkriva glumac i producent Filip Krenus.

Romeo i Julija konačno se vraćaju na jednu od najljepših svjetskih pozornica.

-Ovo je novi, odnosno stari ansambl. Imamo dva posve nova lica i imamo dva povratnika koja su došla iz Hamleta odnosno iz Tri kralja. Dolazak u prostor bio je sličan šoku koji sam imao kada sam dolazio na pozornicu nakon više od godinu i pol dana! – ističe Filip Krenus, koji igra Mercutia i Princea, te dodaje: ‘Lovrjenac je prekrasan prostor, on je magija koja svakog glumca opčini i ova verzija Romea i Julije mislim da će biti još bolja, bogatija i imat će poseban emocionalni naboj zbog toga što se vraćamo. Jedva čekamo da se vratimo i podjelimo sve s publikom i da Midsummer ponovno zaživi za Lovrjencu.’

Romea igra francusko – britanski glumac Clément Charles koji je diplomirao na Kraljevskom konzervatoriju u Birminghamu. Prva mu je predstava osvojila je nagradu Bobby za najbolju predstavu na EdFringeu i obje su dobile višestruke nominacije za Off West – End nagradu u Londonu. Juliet igra Georgia Christodoulou koja je također diplomirala na Kraljevskom konzervatoriju u Birminghamu. Budući da je prethodno igrala Juliju 2019./2020. u Dubrovniku i na Bermudama. U castu su i Thomas Michaelson, Karren Winchester, Robert Rickman, Amanda Osborne, Mark Elstob te Leo Elso. Redatelj je Sean Aita.

U sklopu festivala odigrat će se i predstava ‘A Poor Player’ (Bijedan glumac), monodrama s elementima farse koju su njezini koautori Filip Krenus i Sean Aita podnaslovili kao melankomediju.

Festival nastavlja i izvrsnu suradnju s Kazalištem Marina Držića te će se za vrijeme njegovog trajanja prikazati najnovija uspješna predstava ansambla KMD koju čeka gostovanje na međunarodnim festivalima. Radi se o djelu “Hamlet-evidencija zločina jedne monarhije”, adaptacija Tibora Hrs Pandura i Livije Pandur prema tekstu B.M. Koltesa i W. Shakespearea u režiji Livije Pandur.

U glazbenom dijelu programa nastupit će pijanistica Antonija Pacek čijim koncertom ćemo obilježiti 750 godina Dubrovačkog statuta, a Midsummer Scene će zatvoriti spektakularni glazbeno scenski projekt Klape Kaše “Millions of Strange Shadows”, što je ujedno svjetska praizvedba uglazbljenih Shakespearovih soneta na engleskom jeziku autora Vicka Dragojevića.

Midsummer Scene je projekt TZ grada Dubrovnika i Grada Dubrovnika, a u produkciji Brilliant Events, Dubrovnik i Honey-tongued Theatre Productions, London.

Više informacija o ovogodišnjem Festivalu možete pronaći na: www.midsummer-scene.com.

Pročitajte još

SVJETSKI DAN KAZALIŠTA U teatru dvije predstave

Dulist

PISANA KULTURNA BAŠTINA NA PAPIRU Izložba i predavanja na kampusu Sveučilišta u Dubrovniku

Dulist

ORATORIJSKO REMEK DJELO Mozartov Requiem u Male braće

Dulist