Sport

PRIPREME ‘BARAKUDA’ Sukno još uvijek nije siguran za Svjetsko prvenstvo

PRIPREME 'BARAKUDA' Sukno još uvijek nije siguran za Svjetsko prvenstvo

Nakon odrađenih priprema u Rijeci hrvatska vaterpolska reprezentacija otputovala je na jak turnir koji se od 6. do 9. srpnja odigrava u talijanskoj Siracusi.

Ono što sve zanima jest trenutno zdravstveno stanje najboljeg hrvatskog reprezentativca i kapetana momčadi Sandra Sukna, koji doduše trenira, ali zbog ozljede prsta (puknuti ligament dobro zarasta) još uvijek nije siguran putnik na Svjetsko prvenstvo u Budimpešti, koje počinje za deset dana.

-Nakon povratka u Hrvatsku trebao bi napraviti posljednje pretrage gdje bi trebao dobiti odgovor kakve su šanse da nastupim na svjetskom prvenstvu, ali za sada je najvažnije da treniram da održavam formu pa ćemo vidjeti poslije tog pregleda kako su šanse – rekao je Sukno za HRT.

Inače, Hrvatska na turniru u Siracusi igra u skupini B s Australijom i SAD-om, dok su u skupini A Grčka, Rusija te domaćin Italija. Turnir otvaramo protiv Amerikanaca u petak 7. srpnja (18 sati), dan kasnije (18) slijedi okršaj s Australcima, a u nedjelju se igraju utakmice za plasman.

-Spremamo se, dobro radimo i ja se nadam da ćemo ovih 10 do 12 dana, koliko je ostalo još do početka Svjetskog prvenstva, podignuti razinu forme i da ćemo dočekati spremni početak – rekao je izbornik Ivica Tucak.

-Posljednjih sedam dana smo u Rijeci radili na fizičkoj spremi i taktici, te smo napravili jedan jako dobar posao. Danas putujemo na Siciliju, na turnir koji će nam biti završna provjera pred samo Svjetsko prvenstvo. Očekuje nas nekoliko vrlo jakih momčadi s kojima se možda i sretnemo tijekom Svjetskog prvenstva, te se nadam, kao i uvijek, da će nas izbjeći sve ozljede. Želim nam svima uspješan turnir. – izjavio je reprezentativac Maro Joković.

Izbornik je u Siracusu pozvao Jugaše Marka Bijača, Luku Lončara, Luku Lozinu, Marka Macana, Lorena Fatovića, Mara Jokovića te Xavija Garciu, a s njima su pozvani i Ivan Marcelić, Ivan Krapić, Andro Bušlje, Ivan Buljubašić, Sandro Sukno, Ante Vukičević, Anđelo Šetka, Kristijan Milaković, Andrija Bašić i Antonio Petković.

Nakon turnira ‘Citta di Siracusa’ reprezentativci će na kratki odmor kućama, a ponovno okupljanje slijedi 13. srpnja u Zagrebu. Put u Budimpeštu zakazan je za 15. srpnja.

Pročitajte još

JUDO KLUB FORTITUDO 16 judoka položilo ispite za pripadajuće pojaseve

Dulist

DVOGODIŠNJI UGOVOR Dubrovkinja Kristina Prkačin potpisala s Podravkom

Dulist

FOTO Gotovo 100 tisuća eura dodijeljeno dubrovačkim sportskim klubovima

Dulist