Aktualno

Primirje zbog blagdana!?

Nova godina stiže, sastanak je održan, ali konačni dogovor oko kolektivnog ugovora u Libertasu još nije postignut.

Ipak, pregovori se nastavljaju, dogovoreno je to na današnjem sastanku uprave Libertasa i pregovaračkog odbora, potvrdili su nam direktor poduzeća Libertas Đuro Deranja i sindikalni povjerenik Baldo Kovačević.
 
– Nadamo se da ćemo ubrzo postići dogovor i vjerujem da ćemo naći kompromisno rješenje, a pregovori se nastavljaju idući tjedan – kratko nam je prokomentirao direktor Đuro Deranja.
 
Ništa opširniji nije bio ni sindikalni povjerenik Baldo Kovačević, koji je istaknuo kako je izuzetno zadovoljan načinom na koji su danas vođeni razgovori oko kolektivnog ugovora dodavši:
 
– Usuglasili smo stavove, treba obaviti još neke formalnosti poput visine plaće i božičnica. Iako još ništa nije dogovoreno dok se ne potpiše kolektivni ugovor, u pogledu sistematizacije usuglasili smo tri stvari – raspored mjesta, koeficijente plaće i opis radnih mjesta – rekao je Kovačević izrazivši zadovoljstvo današnjim sastankom.
 
Nakon stresnog jučerašnjeg sastanka u Leru, saznajemo jutros su Pero Vićan i Đuro Deranja bili na raportu u gradonačelnika. Je li po srijedi smirivanje tenzija ili su se pojedinci naglo (s razlogom) uljuljali u blagdanski ugođaj, znat će se po Novoj godini. U srijedu 4. siječnja nastavljaju se pregovori.
 
 
 
 
 

Pročitajte još

ISTRAŽILI SMO Koliko gradske tvrtke troše goriva na službene automobile?

Mia Njavro Banić

‘ZLATNE RUKE’ Meštru Hendiću uručeno najveće priznanje Hrvatske obrtničke komore

Dulist

OD PONEDJELJKA Libertas pojačava broj polazaka autobusa za Župu i Konavle

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija