DuList IN

PRIKUPLJENO 400 KG OTPADA Tko je sve sudjelovao u velikoj čistki na Lokrumu?

PRIKUPLJENO 400 KG OTPADA Tko je sve sudjelovao u velikoj čistki na Lokrumu?

Upravni odjel za urbanizam, prostorno planiranje i zaštitu okoliša Grada Dubrovnika organizirao je u subotu Zelenu i Plavu Čistku na otoku Lokrumu u suradnji s JU Rezervat Lokrum.

Akcija čišćenja je započela u 8.30 sati, na kopnu su u akciji čišćenja sudjelovali: članovi Hrvatskog planinarskog društva Dubrovnik, učenici i profesori Gimnazije Dubrovnik, udruga Dart, Ljubitelji hrvatskih tradicija, Hrvatski branitelji Dubrovnika, Crveni križ Dubrovnik, Klub 65 i brojni drugi sugrađani. U akciji čišćenja podmorja, kao i prethodnih godina sudjelovali su članovi Ronilačkog Kluba Dubrovnik.

Aktivnost čišćenja podmorja je provedena u području uvale Portoč. Prilikom čišćenja podmorja i obale prikupljeno je cca 400 kg otpada, od čega je 1/3 otpada izronjena s morskog dna a ostatak čini otpad naplavljen na obalu otoka Lokruma. Suradnjom s tvrtkom Cian d.o.o. osigurano je zbrinjavanje i prijevoz prikupljenog otpada s otoka. Sigurnost i neometano ronjenje tijekom održavanja akcije su osigurali djelatnici Rezervata Lokrum u suradnji s Lučkom kapetanijom.

Zelena čistka je nacionalna kampanja s ciljem podizanja svijesti građana o njihovoj ulozi u stvaranju i načinu odlaganja otpada. Akcije čišćenja u Hrvatskoj se održavaju već osmu godinu za redom. Tako se i ove godine u okviru Svjetskog dana čišćenja („World CleanUp Day“) Hrvatska pridružila volonterima 150 zemalja s ciljem uklanjanja otpada iz okoliša i educiranja javnosti o problemu otpada i važnosti pravilnog postupanja s otpadom.

Foto: JU Rezervat Lokrum

Pročitajte još

PRVA NAJAVA ZA KONCERT Grupa Zoster u srpnju na Orsuli!

Dulist

‘Župski pjat’ počeo đirom po vinogradu i radionicom o rogaču

Dulist

Revelin osvojio 25. mjesto na ljestvici Top 100 klubova DJ Maga

Dulist