DuList IN

PRIKUPLJENO 400 KG OTPADA Tko je sve sudjelovao u velikoj čistki na Lokrumu?

Upravni odjel za urbanizam, prostorno planiranje i zaštitu okoliša Grada Dubrovnika organizirao je u subotu Zelenu i Plavu Čistku na otoku Lokrumu u suradnji s JU Rezervat Lokrum.

Akcija čišćenja je započela u 8.30 sati, na kopnu su u akciji čišćenja sudjelovali: članovi Hrvatskog planinarskog društva Dubrovnik, učenici i profesori Gimnazije Dubrovnik, udruga Dart, Ljubitelji hrvatskih tradicija, Hrvatski branitelji Dubrovnika, Crveni križ Dubrovnik, Klub 65 i brojni drugi sugrađani. U akciji čišćenja podmorja, kao i prethodnih godina sudjelovali su članovi Ronilačkog Kluba Dubrovnik.

Aktivnost čišćenja podmorja je provedena u području uvale Portoč. Prilikom čišćenja podmorja i obale prikupljeno je cca 400 kg otpada, od čega je 1/3 otpada izronjena s morskog dna a ostatak čini otpad naplavljen na obalu otoka Lokruma. Suradnjom s tvrtkom Cian d.o.o. osigurano je zbrinjavanje i prijevoz prikupljenog otpada s otoka. Sigurnost i neometano ronjenje tijekom održavanja akcije su osigurali djelatnici Rezervata Lokrum u suradnji s Lučkom kapetanijom.

Zelena čistka je nacionalna kampanja s ciljem podizanja svijesti građana o njihovoj ulozi u stvaranju i načinu odlaganja otpada. Akcije čišćenja u Hrvatskoj se održavaju već osmu godinu za redom. Tako se i ove godine u okviru Svjetskog dana čišćenja („World CleanUp Day“) Hrvatska pridružila volonterima 150 zemalja s ciljem uklanjanja otpada iz okoliša i educiranja javnosti o problemu otpada i važnosti pravilnog postupanja s otpadom.

Foto: JU Rezervat Lokrum

Pročitajte još

BEZ PEČENJA Jannette ima super recept za cheesecake s bijelom čokoladom

Dulist

Stigla nam je opet i ‘Bravo Eugenia’, društvo joj pravi još jedna luksuzna jahta

Dulist

Ručni radovi gospođe Jelene krase domove od Rusije do Brazila

Maria Prkut

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija