Aktualno

Priključi se pomaganju onima koji su u potrebi, davanjem svojeg vremena drugome čovjeku!

Priključi se pomaganju onima koji su u potrebi, davanjem svojeg vremena drugome čovjeku!

72 sata bez kompromisa je međunarodni volonterski projekt koji animira mlade i promiče solidarnost, zajedništvo, kreativnost i volonterstvo. Projekt se u Dubrovniku uspješno održava dugi niz godina, a ove godine će to biti od 13. do 16. listopada.

Projekt ’72 sata bez kompromisa’ ima za cilj okupiti srednjoškolce, studente i mlade radnike te pokazati kako se zajedničkim snagama i akcijama može preobraziti okruženje u kojem živimo. Samo je malo potrebno – izaći iz vlastite udobnosti i slobodno vrijeme posvetiti volontiranju, da bi se dobili veliki plodovi.

Sudjelovati u akciji mogu mladi od 15 do 35 godina. Prijaviti se može pojedinac ili grupa, a više o svemu može se saznati uz prijavu ovdje.

Ujedinjenje snage mladih
U 2022. godini po deveti put organizira se veliki volonterski maraton u Hrvatskoj, a ujedinit će snage mladih iz 17 gradova (Dubrovnika, Metkovića, Vukovara, Osijeka, Belišća, Vinkovaca, Slavonskog Broda, Križevaca, Siska, Zagreba, Karlovca, Rijeke, Krka, Zadra, Šibenika, Splita i Sinja) i dvije općine (Suhopolje i Vela Luka) tijekom tri dana – od 13. do 16. listopada 2022. godine.

Dubrovnik okuplja između dvjesto pedeset i tristo volontera, a glavna akcija se svake godine održava na isti način – jednome sugrađaninu i njegovoj obitelji, koji pripadaju socijalno ugroženoj skupini, omoguće se dostojni uvjeti za život – tako da mladi volonteri čiste, kreče, zidaju, uređuju, nabavljaju, doniraju, skupljaju…

Uz glavnu akciju, nađe se tu i mnoštvo drugih akcija poput radnih kada kroz fizički rad mladi žele učiniti i one veće promjene ili poput ekoloških akcija kada svijet u kojem žive žele učiniti čišćim, ljepšim, ali i zdravijim za one koji će doći nakon njih. Najveću suradnju organizacijski tim grada Dubrovnika ostvaruje s Caritasom Dubrovačke biskupije, koji pomaže pronaći i organizirati akcije vezane uz socijalno osjetljive skupine.

„Naša ‘obitelj’ iz godine u godinu raste te će se ove godine akcija ’72 sata bez kompromisa’ održati u brojnim gradovima Hrvatske, a Dubrovniku je čast biti dio te obitelji. Naravno, ni u jednom gradu ’72 sata’ nisu jednaka, u svakom od njih projekt je na neki način drugačiji i poseban, a u Dubrovniku i čaroban. Nije mala stvar uljepšati svoj grad, ili kako mi to volimo reći ‘obojati ga u zeleno’, preplaviti ga mladim ljudima s osmijehom na licu“, poručuju iz organizacije akcije u Dubrovniku.

Pozivaju mlade da se uključe i volontiraju: ‘I zato pozivamo i tebe da nam se pridružiš i budeš dio ove jedinstvene priče. Priključi se beskompromisnom pomaganju onima koji su u potrebi, davanju svojeg vremena drugome čovjeku i promicanju volonterstva u Dubrovniku! Prijavi se na ’72 sata bez kompromisa’ i osjeti snagu one: ‘Blaženije je davati nego primati’.

Projekt ’72 sata bez kompromisa’ u Dubrovniku organizira Studentski katolički centar Dubrovnik (SKAC_DU), uz potporu i suradnju Caritasa Dubrovačke biskupije i Vijeća za mlade Dubrovačke biskupije.

Pročitajte još

SEDAM GODINA OD VELIKE TRAGEDIJE Odavanje počasti žrtvama održat će se na Porporeli

Dulist

PREMA ISTRAŽIVANJU Parking na dubrovačkom aerodromu najskuplji u Europi

Dulist

POMOZIMO MALENOM ROKU Trogodišnjaku dijagnosticiran tumor na mozgu

Dulist