Aktualno

Priključi se pomaganju onima koji su u potrebi, davanjem svojeg vremena drugome čovjeku!

72 sata bez kompromisa je međunarodni volonterski projekt koji animira mlade i promiče solidarnost, zajedništvo, kreativnost i volonterstvo. Projekt se u Dubrovniku uspješno održava dugi niz godina, a ove godine će to biti od 13. do 16. listopada.

Projekt ’72 sata bez kompromisa’ ima za cilj okupiti srednjoškolce, studente i mlade radnike te pokazati kako se zajedničkim snagama i akcijama može preobraziti okruženje u kojem živimo. Samo je malo potrebno – izaći iz vlastite udobnosti i slobodno vrijeme posvetiti volontiranju, da bi se dobili veliki plodovi.

Sudjelovati u akciji mogu mladi od 15 do 35 godina. Prijaviti se može pojedinac ili grupa, a više o svemu može se saznati uz prijavu ovdje.

Ujedinjenje snage mladih
U 2022. godini po deveti put organizira se veliki volonterski maraton u Hrvatskoj, a ujedinit će snage mladih iz 17 gradova (Dubrovnika, Metkovića, Vukovara, Osijeka, Belišća, Vinkovaca, Slavonskog Broda, Križevaca, Siska, Zagreba, Karlovca, Rijeke, Krka, Zadra, Šibenika, Splita i Sinja) i dvije općine (Suhopolje i Vela Luka) tijekom tri dana – od 13. do 16. listopada 2022. godine.

Dubrovnik okuplja između dvjesto pedeset i tristo volontera, a glavna akcija se svake godine održava na isti način – jednome sugrađaninu i njegovoj obitelji, koji pripadaju socijalno ugroženoj skupini, omoguće se dostojni uvjeti za život – tako da mladi volonteri čiste, kreče, zidaju, uređuju, nabavljaju, doniraju, skupljaju…

Uz glavnu akciju, nađe se tu i mnoštvo drugih akcija poput radnih kada kroz fizički rad mladi žele učiniti i one veće promjene ili poput ekoloških akcija kada svijet u kojem žive žele učiniti čišćim, ljepšim, ali i zdravijim za one koji će doći nakon njih. Najveću suradnju organizacijski tim grada Dubrovnika ostvaruje s Caritasom Dubrovačke biskupije, koji pomaže pronaći i organizirati akcije vezane uz socijalno osjetljive skupine.

„Naša ‘obitelj’ iz godine u godinu raste te će se ove godine akcija ’72 sata bez kompromisa’ održati u brojnim gradovima Hrvatske, a Dubrovniku je čast biti dio te obitelji. Naravno, ni u jednom gradu ’72 sata’ nisu jednaka, u svakom od njih projekt je na neki način drugačiji i poseban, a u Dubrovniku i čaroban. Nije mala stvar uljepšati svoj grad, ili kako mi to volimo reći ‘obojati ga u zeleno’, preplaviti ga mladim ljudima s osmijehom na licu“, poručuju iz organizacije akcije u Dubrovniku.

Pozivaju mlade da se uključe i volontiraju: ‘I zato pozivamo i tebe da nam se pridružiš i budeš dio ove jedinstvene priče. Priključi se beskompromisnom pomaganju onima koji su u potrebi, davanju svojeg vremena drugome čovjeku i promicanju volonterstva u Dubrovniku! Prijavi se na ’72 sata bez kompromisa’ i osjeti snagu one: ‘Blaženije je davati nego primati’.

Projekt ’72 sata bez kompromisa’ u Dubrovniku organizira Studentski katolički centar Dubrovnik (SKAC_DU), uz potporu i suradnju Caritasa Dubrovačke biskupije i Vijeća za mlade Dubrovačke biskupije.

Pročitajte još

GRAD SE ‘ISPRSIO’ Gotovo milijun i pol kuna za Graša i osam koncerata

Dulist

Tomislav Bačić novi predsjednik Strukovne grupe građevinara

Dulist

Gabrijela Žalac proslavila rođendan novcima iz EU, potrošila skoro 24 tisuće kuna

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija