Crna kronika

Prijetio 32 -godišnjakinji u Cavtatu

mup policija 45

30-godišnjak verbalno je s nožem u ruci  prijetio 32-godišnjakinji ispred kuće u Cavtatu prošlog četvrtka 16. veljače oko 22 sata.

Potom je iz kuće izašao njezin 28-godišnji suprug koji  se s njim sukobio i pritom ga lakše ozlijedio batom za meso.

U sukobu je lakše ozlijeđen i 28-godišnjak, a nakon što je nož odbacio u obližnje grmlje 30-godišnjak se vozilom udaljio s mjesta događaja, ali je oko 00.25 sati, na D-8 u mjestu Čilipi, uhićen i doveden u prostorije policije na kriminalističko istraživanje. Izvršenim alkotestiranjem izmjereno mu je 2,80 promila alkohola. Zbog počinjenih prekršaja 30-godišnjak i 28-godišnjak su u petak, 17.veljače, uz optužne prijedloge dovedeni u Prekršajni sud u Dubrovniku. Protiv 30-godišnjaka slijedi i kaznena prijava zbog osnovane sumnje da je počinio kazneno djelo prijetnje na štetu 32-godišnjakinje.
 
Prilikom kontrole osobnog vozila, dubrovačkih registracijskih oznaka, kojim je upravljao 36-godišnjak, u subotu, 18.veljače, oko 3.30 sati, na D-8, u mjestu Čilipi, izvršenim alkotestiranjem vozaču je izmjereno 2,35 promila alkohola. Zbog počinjenog prometnog prekršaja 36-godišnjak je uz optužni prijedlog doveden u Prekršajni sud u Dubrovnik gdje je kažnjen novčanom kaznom od 5 000 kuna i izrečena mu je zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilom „B“ kategorije u trajanju od šest mjeseci.
 
U prometnoj nesreći koja se dogodila u subotu, 18. veljače, oko 15.10 sati, na predjelu Mećajac u Cavtatu, teže je ozlijeđen 23-godišnji motociklist. Naime, 23-godišnjak je upravljao motociklom, dubrovačkih registracijskih oznaka, krećući se cestom iz smjera Zvekovice prema Cavtatu, te je ulaskom u lijevi zavoj izgubio nadzor nad motociklom i sletio van kolnika. Izvršenim alkotestiranjem vozaču je izmjereno 0,93 promila alkohola, a  liječnička pomoć mu je pružena u dubrovačkoj bolnici gdje je zadržan na liječenju.
 
 Nepoznati počinitelj provalio je u trgovinu u Zlatnom potoku u Dubrovniku, u vlasništvu 34-godišnjakinje, tijekom 18./19.veljače, u vremenu od 16 do 5.35 sati. Prilikom provale počinitelj je  otuđio 12 kutija raznih cigareta i 140 kuna. Materijalna šteta procjenjuje se na oko 340 kuna. Policija radi  na pronalasku počinitelja.
 
Nepoznati počinitelj u subotu, 18. veljače, u vremenu od 12.10 do 16.20 sati provalio je kuću u Ulici od tabakarije u Dubrovniku, u vlasništvu 63-godišnjaka, i izvršio premetačinu i otuđio nakit u vrijednosti od više tisuća kuna.  Policija radi na pronalasku počinitelja.
 
Prilikom izvođenja radova na dalekovodu u mjestu Čeveljuša, 37. godišnji djelatnik tvrtke iz Zagreba jučer oko 13 sati pao je sa stijene visine od oko 2 metra i teže se ozlijedio. Ozlijeđenom djelatniku liječnička pomoć je pružena u Domu zdravlja u Pločama, nakon čega je prevezen u dubrovačku bolnicu. O ovom događaju slijedi izvješće nadležnom državnom odvjetništvu.
 
 
 
 
 
 
 
 

Pročitajte još

Brzom intervencijom ugašen požar uz magistralu kraj skretanja za Bosanku

Dulist

Požar na Pelješcu pod nadzorom, vatrogasci rade na sanaciji

Dulist

DORH ponovno uložio žalbu i traži produljenje istražnog zatvora za Albanku Ymeri

Dulist